Helmondvoorelkaar veilig platform voor Coronahulp

Helmondvoorelkaar veilig platform voor Coronahulp

De sociale impact van het Coronavirus begint steeds groter te worden, zeker nu er extra maatregelen zijn getroffen zoals het sluiten van scholen. Overal ontstaan initiatieven om elkaar te helpen. Dat is mooi, maar hulpvragers en hulpaanbieders moeten elkaar wel kunnen vinden. Dit kan vanaf nu via www.helmondvoorelkaar.nl/coronahulp, een platform waar mensen elkaar veilig kunnen vinden. Helmondvoorelkaar maakt deel uit van het landelijke platform: NLvoorelkaar.
Het virus heeft sociale gevolgen voor kwetsbare en eenzame Nederlanders; met de nieuwe maatregelen is de verwachting dat meer mensen in de problemen komen doordat ze geen boodschappen kunnen doen, geen eten kunnen bereiden, geen contact meer hebben met de buitenwereld of geen oppas hebben om mantelzorg te verrichten of naar hun werk te gaan (zoals in de zorg).

Hoe vind je elkaar?

Gelukkig zijn er heel veel mensen en organisaties die hun hulp aanbieden. Dit is natuurlijk fantastisch maar het probleem is dat vraag en aanbod elkaar moeilijk of niet vinden – zeker nu fysieke ontmoetingen beperkt zijn. Daarom is er vanuit NLvoorelkaar een nationaal en lokaal online platform voor coronahulp opgezet: www.helmondvoorelkaar.nl/coronahulp, waar iedereen GRATIS gebruik van kan maken, zowel particulieren als organisaties. Bovendien wordt ieders privacy beschermd. Het matchingssysteem stuurt je automatisch een bericht wanneer er in jouw wijk een nieuwe hulpvraag of -aanbod is. Zo vinden we elkaar snel en makkelijk. Een gecentraliseerd overzicht en het bieden van een veilige manier van contact leggen, kan nu het verschil maken!

Sluit je aan en vertel het voort We roepen iedereen op om zich aan te sluiten bij dit initiatief en zich te registreren wanneer hij of zij een helpende hand kan bieden. Je helpt als organisatie door de link naar dit platform op je eigen website te zetten of te delen via mail, whatsapp of social media. Des te meer mensen we met elkaar kunnen verbinden, des te beter. Neem met vragen contact op met het team van Helmondvoorelkaar: info@helmondvoorelkaar,   telefoon: 0492 59 89 89.


Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
 E-mail: 
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *