Op vrijdagochtend ontving onze redactie een tip dat er mogelijk lege schappen waren in een aantal supermarkten. Dit deed ons doen besluiten om hier een kijkje te gaan nemen. We gingen zowel naar de Albert Heijn XL als de Plus in winkelcentrum de Bus.

De Albert Heijn oogde opzich nog vrij rustig. maar zodra je binnen was kwam je al gauw een aantal lege schappen tegen. Maar ook mensen die aan de vakkenvullers vroegen of het product nog aangeleverd wordt. De vakkenvuller kon de klant vertellen dat zij continu van vracht voorzien worden en dat het product morgen weer bevoorraad is. Wel had de Albert Heijn een flink aantal vakkenvullers ingezet om de winkel zo snel mogelijk weer bevoorraad te krijgen.

Winkelcentrum de Bus oogde van de buitenzijde nogal rustig maar zodra je de winkel inliep zag je de massale rijen bij de kassa staan voor het afrekenen van hun boodschappen. De lege schappen viel nog mee. Want ook daar hadden ze een flinke vulploeg klaarstaan.

Reden tot inslaan 

Iedereen heeft gisteren de persconferentie wel gehoord of gezien. En veel mensen baart dat toch wel tot grote zorgen. Een aantal mensen zeiden ook wat is het volgende dat dicht gaat? Ook waren er een aantal mensen die angst heeft dat de supermarkten dicht gaan. en dan…. vroeg iemand. Wat de reporter opviel is dat met name het toiletpapier en de houdbare producten toch wel de bestsellers van de dag zijn. dat leverde dan ook veel lege schappen op.

Premier Rutte

Onze premier had gisteren nog aangegeven dat er geen reden voor paniek was en dat het hamsteren van levensmiddelen nog niet aan de orde is. Maar dat blijkt in de praktijk toch wel anders….


Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
 E-mail: 
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jason Gerritsen

Ditisonzewijk.nl - Helmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.