Dinsdag 10 maart trad de groep Donna Jones op in grote zaal van de Cacaofabriek, waar een live opname gemaakt werd voor Tegen de Stroom In, het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond.

Donna Jones is een ensemble van zeven mensen die momenteel studeren aan de Fontys Academy of Music and Performance Arts (AMPA) in Tilburg.

Jeroen Henderix (drums), Lester van den Berg (bas), Jarich Adamson (piano), Noah Spierts (gitaar), Yara Hussein (zang), Heybin Lee (zang) en Marieke Meijer (zang). Deze groep met een grote passie voor muziek vormt samen ‘Donna Jones’. De naam was een creatief breinspinsel bedacht door een van de leerlingen.

Onder begeleiding van docent Marc van Rooij hebben de jazz studenten aan de vooropleiding AMPA zich de afgelopen maanden ontfermd over verschillende jazz standards. De gevarieerde groep jonge muzikanten, bandnaam ‘Donna Jones’, kwam het afgelopen half jaar wekelijks samen tijdens de ensemble lessen. De ritmesectie en de drie vocalisten hebben zich tijdens deze periode menig klassieker eigen gemaakt. Tijdens het concert in de Cacaofabriek kregen zij de kans om hun harde werk, plezier en liefde voor muziek die ze wekelijks met elkaar delen een podium te geven.

Het repertoire van Donna Jones is vooral jazz gericht. Ze maken veel gebruik van standards. Het repertoire tijdens het concert omvatte instrumentale stukken, solo stukken en improvisaties. Donna Jones wil nog hel veel stijlen in de jazz ontdekken. De keuze van de nummers is gebaseerd op ideeën vanuit de band en vanuit de docent.

Dinsdagavond was Donna Jones te gast bij Omroep Helmond in de Cacaofabriek.! Dit was het eerste optreden als ensemblegroep. Tijdens het concert was te luisteren naar gospel, swing en jazz ballads.

Het concert, dat deel uitmaakte van de reeks ‘Tegen de Stroom In Sessies’,  duurde ruim een uur. Het eerste deel werd live uitgezonden in het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond Tegen de Stroom In. Publiek kon het concert gratis bijwonen.

Donna Jones

sit back and relax

Samengevat:

Wat:         Donna Jones  live

Wie:         Jeroen Henderix (drums), Lester van den Berg (bas), Jarich Adamson (piano), Noah Spierts (gitaar), Yara Hussein (zang), Heybin Lee (zang) en Marieke Meijer (zang)

Waar:       Omroep Helmond, Cacaofabriek grote zaal

Wanneer:  Dinsdag 10 maart

Tijdstip:   21.30 uur

Tickets:    gratis toegang


Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
  Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *