Dier van de week Dio

Dio (7 jaar) is behoorlijk angstig/onzeker en moet heel erg wennen aan een nieuwe omgeving. Het kost wat tijd om hem te laten acclimatiseren. Wij zijn dol op deze lieve, schuchtere kerel! Hij is inmiddels ontdooid en verstopt zich niet meer. Bij een rustige benadering komt hij voorzichtig zachtjes kopjes geven en kan hij geaaid worden. Hij komt gezellig in een mandje liggen dat tegen je bovenbenen staat als je op de grond zit. Hij zoekt dus wel degelijk je gezelschap op. Soms zet hij z’n voorpootjes op je bovenbenen maar durft hij niet de vervolg-stap te zetten. Hij speelt regelmatig enthousiast en langdurig met een hengeltje. Hij praat ook.

Hij heeft brokjes nodig met extra vezels (Fibre van Royal Canin). Hij moet volop naar buiten kunnen. Fulltime banen geen bezwaar maar dan graag wel een kattenluikje.

Voor meer foto’s van Dio, kijk op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/10107/

Filmpje Dio bij zijn waterbak

Indien u meer informatie over Dio wilt ontvangen, of meer wil weten over het vrijwilligerswerk, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag op weg.

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een andere kat of een kitten, of bent u geïnteresseerd in honden, kijk dan op: https://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/

N.B. We zijn dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers, voor alle voorkomende werkzaamheden. We zitten vooral te springen om chauffeurs en ook bijrijders op onze ambulances.

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.