C.S. de Brandeliers: Kerstgroet van de Voorzitter

brandeliertje
Beste Brandeliers wij wensen jullie allemaal heel fijne feestdagen toe en een gezond, gelukkig en leutvol nieuwjaar!”
Het einde van het jaar is de tijd voor bezinning, een tijd om terug -en vooruit kijken.

Onze vrijwilligers & donateurs
Trots mogen we zijn op alle vrijwilligers die altijd klaar staan en onze gemeenschap rijker maken door er voor elkaar te zijn.
Dat is bij ons niet anders, ik ben trots op al die mensen die hun steentje bijdragen in welke rol dan ook, denk ook aan diegene die minder zichtbaar zijn maar heel belangrijk zijn voor het totale functioneren, zij verdienen ook die arm om de schouder, dat zijn onze sterren! Mijn 2019 credo is dan ook inspireer jezelf door de energie van die talloze onzichtbare vrijwilligers en doe met hen mee, maak contact met elkaar en ga hand in hand SAMEN aan iets waardevols werken, dat verrijkt je, gegarandeerd.
Ook dank voor de financiële bijdrage van onze leden, donateurs, Club van 111 en Sponsoren, zonder deze hulp en middelen weten we zeker dat we niets kunnen organiseren, dus zeer belangrijk, onze dank is enorm en we passen goed op de portemonnee.

Carnaval, dat is vooral SAMEN beleven en ook feestvieren, hieronder een kleine impressie:
Vanuit sociaal perspectief staan wij stil bij onze ouderen in de wijk door ze een bezoekje te brengen en iets lekkers mee te nemen, mensen die het even moeilijk hebben bezoeken we en geven hun een oppepper (Gulden Snor), we bezoeken onze basisscholen met muziek, dans en onderwijs, we werken samen met andere wijkinitiatieven en helpen daar ook mee, bezorgen mensen met een beperking ook wat leut en gaan bij hen op bezoek, we verzorgen danslessen voor de Dansgarde en bieden bouw -en knutsel gelegenheid en zorgen dat de Brandeliersvlag in ons centrum komt te hangen tesamen met het KBO, een mooie nieuwe traditie.
En dan natuurlijk de “standaard” zaken die wij verzorgen tijdens Carnaval in onze Hoftempel ’t BrandPunt de gezellige “zwetsavond en 50+ middag” die wij organiseren samen met SBiA en een garantie zijn voor plezier en leut voor een vriendelijke prijs.
Zie onze vernieuwde website voor het volledige programma voor en tijdens Carnaval; www.brandeliers.nl
En we vertegenwoordigen Brandevoort ook in Helmond e.o, zoals bezoeken aan jubilerende CV’en, Prinsbekendmakingen, recepties en de pastorie, deelname aan optochten en de Fitste Prins enzovoorts.

Onze Hoogheden
Op ons Leutfestijn hebben twee fantastische enthousiastelingen de scepter overgenomen en gaan ons voor als Prins Mark I en Adjudant Jeroen met het motto: ‘Wai maeke er samen ’n skôn fisje van!’ samen met hun partners Ingrid en Meriam.
Hun enthousiasme is al gebleken en zij staan te springen om in 2019 voor te gaan en iedereen te besmetten met hun positivisme.
Wij gaan een mooi jaar tegemoet met deze hoogheden voorop en opgestuwd door hun geüniformeerde achterban.
En ook een woord van dank aan onze ‘nieuwe’ Oud Prins Alex I die nu is opgenomen in een mooi rijtje Prinselijke Brandevoorter Beroemdheden (GOP) en die een prachtig jaar heeft meegemaakt met veel positiviteit tesamen met Adjudant Charles die door de oud Adjudanten is opgenomen in hun sociëteit….

Verandering -en vernieuwing
We zijn 2 jaar geleden een nieuwe weg ingeslagen van minder protocol en meer de aandacht op gezamenlijke lol met een laagdrempelig karakter waarin wij toch de carnavals cultuur omarmen. En wij gaan een stap verder in vernieuwing van de carnavals protocollen; vrouwen en mannen zijn gelijk als gevolg van de Prins met zijn Adjudant tesamen met de Grootvorst/Vorst. Een Raad van 11 hebben wij daarom niet meer. We zijn op de goede weg en ik ben er van overtuigd, door dit zichtbaar uit te dragen, we automatisch de trendsetter zijn van een vernieuwde carnavalsbeleving. Een mooi voorbeeld was onze Prinsenwagen vorig seizoen tijdens de optochten en de podium bezetting bij de Zwets. Ik kijk hier met trots op terug en vooruit. In mijn 3e jaar als voorzitter is borging hiervan vooral mijn doelstelling.

Bestuurlijk
Ondertussen is onze club een behoorlijke organisatie geworden met vele actieve commissies die weer in kleine clubjes autonoom maar met behulp van het grote geheel actief zijn. Wat gaan we in 2019 doen en zien van de Brandeliers?
Een groot deel van onze doelstellingen, zoals ik die op de ledenvergadering in Juni heb benoemd, zijn behaald. Vol goede moed werken we door aan de volgende stappen, zoals vernoemd in onze strategie “samen in polonaise naar 2020”. Er zijn nieuwe actievelingen in het bestuur aangetreden die vol goede moed al eea bereikt hebben. Zoals de Cie Binnengebeuren die onze Prinsbekendmaking (’t Leutfestijn) met kleine aanpassingen er beter liet uitzien en de aanstaande Prinsreceptie onder haar hoede neemt, Cie buitengebeuren die alweer aan het broeden is op een prachtige residentie versiering en de traditie vlag hijsen van meer elan gaat voorzien, Cie Donateurs die een sponsorplan heeft gemaakt en daar succesvol mee op pad is gegaan, Cie Jeugd die 2 behoorlijke groepen elke week laat trainen om hun mooiste dans te laten zien tijdens optredens, De pr&media tak is volwassener geworden mbv “Dit is onze wijk” een echte webmaster en door standaardisatie. En niet te vergeten de hele belangrijke rol van Grootvorst die met verve vervult wordt tesamen met de Vorst die de spreekstalmeester is. We blijven actief samenwerken met SBiA en zullen onze sociale functie in de wijk ook behouden. De focus ligt op samen genieten, borgen wat goed is en innoveren wat beter kan.

Alaaf en geniet van de warmte van elkaar tijdens de komende dagen.

Met carnavaleske groet,

Marco Feijen
Voorzitter CS de Brandeliers

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door De Brandeliers

Brandevoort + Carnaval = Brabantse Gezelligheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *