Update: Er zijn al een aantal jassen, brillen en mondkapjes gebracht maar het tekort blijft groot. De oproep is daarom nog steeds doneer zoveel als mogelijk.

Coördinerend doktersassistente Godelieve van Amelsvoort van huisartsenpost De Eeuwsels  roept Helmonders, maar ook mensen elders in het land, op om beschermende kleding en mondkapjes die ze misschien nog thuis hebben liggen, naar hun huisarts te brengen. Er is een schrijnend tekort aan mondkapjes, overalls en brillen die de huisartsen moeten beschermen tegen het coronavirus. De ziekenhuizen krijgen voorrang bij leveringen, terwijl de huisartsen het eerste contact hebben met potentiële coronapatiënten.

Vooral de mondkapjes die bijvoorbeeld vaak gebruikt worden bij schilderwerkzaamheden, komen goed van pas bij de huisartsen. “Alle mondkapjes zijn welkom, maar die speciale verfkappen zijn heel geschikt en daarom belangrijk voor de huisartsen. De andere soorten zijn voor de patiënten zelf. De mondkapjes moeten na één keer gebruikt te zijn, weggegooid worden.”

Mensen die thuis een doos hebben liggen of bijvoorbeeld nog brillen en overalls hebben, kunnen die, brengen naar hun eigen huisarts. Mits je je zelf geen klachten hebt.

Zorg dat huisartsen hun werk kunnen blijven doen

Door het tekort lopen huisartsen veel risico om ook besmet te raken. Een gevolg daarvan is dan weer een tekort aan huisartsen. Dat zou gedurende deze crisis een groot probleem zijn.

Help de huisarts dan ook door beschermende kleding en mondkapjes te brengen. De materialen hoeven niet steriel te zijn, als ze maar schoon zijn. Mondkapjes die al jaren onderin de kast liggen tussen de verfspullen zijn dus niet geschikt. Alle schone materialen worden met liefde aangenomen.

foto’s :

Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
 E-mail: 
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *