Boekenfestival Bibliotheek Helmond-Peel voor 800 kinderen

Helmond – Bibliotheek Helmond-Peel organiseert voor de kinderen van groep 5 t/m groep 8 van de Helmondse basisscholen van 9 t/m 13 maart het Boekenfestival. Tijdens het Boekenfestival ervaren de kinderen de rijkdom van een boek door deel te nemen aan mini-workshops dans, muziek, media/film en literatuur. Zo wordt door middel van cultuureducatie plezier voor cultuur en talentontwikkeling gestimuleerd.

Cultuureducatie is voor scholen een vast onderdeel in hun lesprogramma. Dit jaar kunnen ze deelnemen aan het Boekenfestival dat Bibliotheek Helmond-Peel samen met CultuurContact organiseert.

Voor deze 1e editie van het Boekenfestival is vanuit de scholen veel animo. Er doen maar liefst 36 groepen mee. In totaal zijn dat ruim 800 kinderen die gedurende een ochtend of een middag in de Bibliotheek aan de slag gaan met diverse workshops.

Op school maken ze in de klas vooraf al kennis met het boek dat centraal staat tijdens het Boekenfestival en dat de basis is voor de mini-workshops. Voor groep 5/6 is dat het boek ‘De wolf, de eend en de muis’ van Mac Barnett en voor groep 7/8 is dat het verhaal van Rapunzel, een groovy jaren 70 sprookje uit het boek ‘Buitenissige sprookjes’ van David Roberts.

En ook na afloop kan de leerkracht in de klas nog een verdiepingsles geven zodat de kinderen hun ervaringen in de Bibliotheek kunnen verwerken en toepassen in een eindopdracht.

De workshops worden gegeven door vakdocenten (o.a. van het Kunstkwartier) muziek, dans en media/film en de leesconsulenten van de Bibliotheek. Allemaal ervaren docenten die vanuit hun discipline op enthousiasmerende wijze de talenten, creativiteit, taalontwikkeling van kinderen aanspreken.

Voor de onderbouw van de basisscholen vindt in mei (11 t/m 29 mei) het Boekenfestival op de school zelf plaats.

Het Boekenfestival is een onderdeel van het project ‘Ontdek jouw wereld’ dat Bibliotheek Helmond-Peel in opdracht van CultuurContact, binnen regeling Cultuureducatie met Kwaliteit van het Fonds voor Cultuurparticipatie, uitvoert.


Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
  Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *