Leergeld Helmond zet zich in voor de kinderen

Organisatie Leergeld Helmond heeft een enthousiaste groep mensen die zich inzet voor de kinderen van haar cliënten. Op het kantoor aan de Wethouder Ebbenlaan werken verschillende vrijwilligers met begeleiding van de coördinator. Momenteel zijn er een aantal administratieve krachten die zorgdragen voor de betalingen, de administratieve afhandeling van de besluiten en de registratie van alle mutaties.

Intermediairs
Een bijzonder aspect van Leergeld is de inzet van zogeheten “intermediairs”. Momenteel zijn er een aantal intermediairs die op huisbezoek gaan bij mensen die een aanvraag hebben ingediend. Ze bespreken dan de mogelijkheden en onmogelijkheden en helpen hen gebruik te maken van mogelijke andere regelingen. De intermediairs worden hiertoe door Leergeld Helmond toegerust en krijgen begeleiding. De intermediairs zijn voor het grootste deel mensen die zelf ook van een minimum inkomen moeten leven en zijn dus als ervaringsdeskundige bij uitstek geschikt als vertrouwde gesprekspartner. Zij zijn de ogen en de oren van stichting Leergeld Helmond.

Hoofdlijn van het beleid
Het verlenen van hulp (financieel en materieel) aan kinderen van nul tot achttien jaar en woonachtig in de gemeente Helmond, welke bij hun ontplooiing tekort (dreigen te) komen, doordat het gezin waartoe zij behoren moet rondkomen van een minimum inkomen en voor wie de mogelijkheden van een voorliggende (wettelijke) voorziening uitgeput zijn, niet toereikend zijn en/of nog niet ter beschikking staan.

Meer info: www.leergeld.nl

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *