Helmond-West is aan de beurt voor glasvezel

Supersnel internet, stabiele verbindingen en klaar voor de toekomst met zorg-op-afstand dankzij glasvezel: vanaf 7 april is ook de wijk Helmond-West aan de beurt. Als minimaal 25 procent van de inwoners van de wijk meedoet, gaat Glasvezel Helmond B.V. ook in Helmond-West een open glasvezelnetwerk aanleggen. Dit moet dan einde van dit jaar klaar zijn.

Begin april ontvangen de bewoners van Helmond-West een informatiepakket van Glasvezel Helmond B.V met allerlei praktische informatie. Vanwege de Corona-crisis kunnen de gebruikelijke informatieavonden in het wijkhuis niet doorgaan, maar daar worden alternatieven voor bedacht.
Op dit moment zijn de volgende aanbieders voor internet, tv en telefonie actief op netwerk van Glasvezel Helmond: TriNed, Plinq, FiberNL en Breedband Helmond.
Verder kunnen inwoners een abonnement afsluiten voor professionele zorg- en veiligheidsdiensten via de aanbieders van Veilig Gevoel Thuis, Altijd Thuis en Leefsamen.

Inwoners kunnen tot en met 15 juni aangeven of ze zich willen inschrijven. De aansluitkosten zijn dan gratis. Als minimaal 25 procent van de inwoners van Helmond-West zich inschrijft, dan wordt er einde van dit jaar ook echt glasvezel in de eerste straten gelegd en worden de eerste huizen aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Waarom glasvezel?

Wethouder Van de Brug: “Een goede digitale snelweg, dus glasvezel, is een basisvoorziening voor inwoners, onderwijs en ondernemers in onze stad. In deze tijden van de Corona-crisis is een betrouwbare internetverbinding belangrijk, mensen werken thuis, onderwijs gaat via de digitale snelweg, maar ook in de vrije tijdsbesteding wordt het internet op dit moment maximaal gebruikt.  Glasvezel is meer dan alleen snel internet en tv. Zo zijn er op dit moment op glasvezel diverse diensten op het gebied van (mantel)zorg en veiligheid beschikbaar.”

Glasvezel Helmond 

Glasvezel Helmond is het samenwerkingsverband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest. Zij zorgen van 2019 tot en met 2021 voor een glasvezelnetwerk in de straten van Helmond, daar waar dit nog niet ligt. Glasvezel is de modernste, snelste en meest energiezuinige verbinding voor internet, televisie, telefonie en overige digitale diensten. De gemeente ziet glasvezel als een nutsvoorziening, zoals elektriciteit, wegen en riolering.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *