Helmond Sport en gemeente gaan voor minimale inzet politie

De gemeente, Helmond Sport en de supportersvereniging hebben een convenant gesloten waarmee komend seizoen, en de jaren die daarop volgen, de veiligheid in het stadion en daarbuiten gewaarborgd kan worden. Een belangrijk doel: zo min mogelijk interventie door de politie.

Voorzitter van de supportersvereniging Erik van Kilsdonk, Burgemeester Elly Blanksma en Helmond Sport directeur Philippe van Esch bekrachtigde het convenant op 6 september voorafgaand aan de wedstrijd Helmond Sport – NAC. De overeenkomst gaat over de veiligheid in en rond het stadion en is sowieso gedurende het seizoen 2020-2021 actief. De afspraken worden, zolang alle partijen er nog tevreden mee zijn, stilzwijgend verlengd.

Twee maal per jaar is er een evaluatie om te kijken of de betrokken partijen nog steeds tevreden zijn. Vooral de supportersvereniging is ontzettend blij met de nieuwe overeenkomst. “Veel van onze inbreng is ook echt meegenomen in het convenant”, legt voorzitter Erik van Kelsdonk uit. “Een belangrijk punt voor ons is ook dat er veel specifieker gestraft kan worden en dat er niet meer supporters de dupe van worden, mocht het onverhoopt toch uit de hand lopen.

Inzet politie beperken

Burgemeester Elly Blanksma vindt het belangrijk dat de inzet van de politie zo minimaal mogelijk zou moeten zijn. “We streven naar veiligheid en het hebben van een leuke avond in het stadion van Helmond Sport. Daar helpt goed voetbal natuurlijk bij, maar ook de sfeer rondom het veld is daarin erg belangrijk.” Ook directeur Philippe van Esch is erg tevreden met deze nieuwe afspraken. “Voetbal moet een feestje zijn voor de hele stad. Daarbij hoort ook een veilig gevoel. Dit kunnen we nu mooi bereiken.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *