Helmond investeert voor 11 miljoen in de stad

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond wil de komende vier jaar 11 miljoen in de stad investeren. Dat staat in de  Crisis- en Herstelnota die dinsdag besproken wordt. De investeringen zijn bedoeld om de grote sociaaleconomische uitdagingen door de coronacrisis het hoofd te bieden en tegelijkertijd de kansen te pakken om de stad op de lange termijn te versterken.

Volgens burgemeester en wethouders heeft de economie een knauw gekregen en wordt de vooruitgang op sociaaleconomisch gebied geremd. “Maar anderzijds zijn er in deze tijd ook heel veel warme initiatieven in de stad ontstaan en zijn er nieuwe kansen op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en mobiliteit, zegt burgemeester Elly Blanksma over de Crisis- en Herstelnota. ‘’De coronacrisis stelt ons voor grote uitdagingen, die om een stevig antwoord vragen. Die antwoorden geven we met dit pakket.”

Wijkaccommodatie Rijpelberg

Het college zet in op een Multifunctionele Wijkaccommodatie in Rijpelberg. Ook wordt er geïnvesteerd in het centrum, de openbare ruimte, jeugdwerk, een energieneutrale stad en het op niveau houden van het culturele klimaat.
“Daarnaast gaan we verder met het op pijl houden van de lokale economie door de aansluiting onderwijs arbeidsmarkt te verbeteren, voldoende stageplaatsen voor jongeren te realiseren en door het aanpakken van de jeugdwerkloosheid.”

De coronacrisis heeft het belang van digitale faciliteiten onderstreept en daarom zet het college ook in op de versnelling van de digitalisering in de stad en wordt er ondersteuning geboden om mensen, die nog onvoldoende ‘digivaardig’ zijn, te helpen.

De nota zal uiteindelijk verwerkt worden in de begroting en wordt volgende week dinsdag met de raad besproken.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *