Helmond inventariseert economische gevolgen coronacrisis

De financiële impact van de coronacrisis op de culturele sector is immens. Niet alleen het Annatheater, maar ook diverse andere (culturele) organisaties, instellingen en ondernemers hebben er mee te maken. Daarom is de gemeente Helmond bezig met een  inventarisatie naar de omvang van de economische gevolgen.

Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van het CDA. De fractie maakt zich zorgen over de positie van het ongesubsidieerde Annatheater. “De problemen bij het Annatheater zijn bekend. We bespreken subsidiemogelijkheden voor specifieke projecten waar het Annatheater mogelijk voor in aanmerking kan komen”, aldus het college.

Maar de bedoeling is dat er eerst een integrale afweging over eventuele aanvullende steun/herstelmaatregelen komt. Verder wordt bekeken of eventuele middelen die vanuit verschillende begrotingsposten overblijven, kunnen worden ingezet. Ook is het college alert op kansen die mogelijk op enig moment geboden worden vanuit bijvoorbeeld de Provincie of het Rijk. “We onderzoeken dan of er Helmondse organisaties en instellingen zijn, die hiervoor in aanmerking kunnen komen.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *