Wat te doen in Helmond en omgeving

De tijd vliegt voorbij. We zitten momenteel ook al weer op de helft van de eerste maand van het jaar. Wat bij velen een goed voornemen was op 1 januari, is om in 2019 veel leuke nieuwe activiteiten te gaan ondernemen. Staat dit voornemen ook op uw lijstje? U kunt er voor kiezen elke week of elke maand 1-2 nieuwe dingen te doen zodat u, wanneer u aan het einde van het jaar terugkijkt op 2019, een actief jaar achter de rug zult hebben vol met nieuwe activiteiten.

Activiteiten plannen kan soms wat lastig zijn. Er is zo veel te doen, waar moet u beginnen? Vandaag gaan wij u daar mee helpen. Het zal u verrassen hoeveel leuke activiteiten u kunt ondernemen in de directe omgeving.

Er zijn ontzettend veel leuke dingen te doen in Helmond. Vandaag gaan we wat leuke tips geven over de agenda van de aankomende maanden zodat ook u volledig op de hoogte bent over het geen wat u allemaal in deze fantastische stad kunt doen. Naast Helmond zullen we ook bespreken wat er in de naaste omgeving allemaal georganiseerd wordt en ook zullen we onze mooie hoofdstad niet vergeten.
Soms wilt u even een andere omgeving, andere mensen, andere restaurantjes ontdekken en andere musea bezoeken dan u gewend bent. Daarom is een dagtrip naar Amsterdam ook zeker iets wat op uw planning moet staan. Een dagje cultureel doen en fantastische musea bezoeken zoals het Rijksmuseum of het Nemo Science Center doet een mens goed. Fantastische werken van kunstenaars bekijken en nieuwe kennis op doen zijn kan in deze musea perfect.
Als u liever buitendeurs bent kunt u er ook voor kiezen om het aller oudste dierenpark van Nederland te bezoeken, namelijk Artis. De Artis Royal Zoo is het thuis van vele dieren en deze laten zich graag bewonderen. U zult de mooiste foto’s kunnen maken van verschillende tijgers, apen en exotische vogels.

Blijft u toch liever wat dichterbij huis kunt u gelukkig ook nog een hoop leuke dingen doen, bezichtigen en bezoeken.

1. De nationale voorleesdagen van 2019
Een leuke familie activiteit is gezamenlijk de bieb bezoeken tijdens de Nationale Voorleesdagen. De bibliotheek van Helmond-Peel organiseert ook dit jaar weer de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen zijn in het leven geroepen om voor de kleinste onder ons, die zelf nog niet kunnen lezen, het lezen te stimuleren. Het boek dat dit jaar centraal staat is ‘Een huis voor Harry’. Rondom dit boek worden ook veel activiteiten georganiseerd voor de kinderen.
Van voorleesactiviteiten tot toneelactiviteiten. De kinderen zullen zich geen moment vervelen en u kunt heerlijk meegenieten terwijl u een kop koffie drinkt.
U kunt de bibliotheek bezoeken en genieten van alle activiteiten van 23 januari tot 2 februari.

2. GoldenSports Helmond, beweeglessen voor 55-plussers
De GoldenSports zijn in het leven geroepen om er voor te zorgen dat 55-plussers een actief leven krijgen en behouden. Sporten is goed voor ieder mens. Ongeacht de leeftijd. Het leuke aan de GoldenSports is dat het zich ook richt op het sociale aspect en op gezelligheid. U zult op een leuke manier nieuwe mensen leren kennen, nieuwe vriendschappen sluiten en actief blijven.
Onder professionele begeleiding zult u deelnemen aan verschillende sport en spel activiteiten en krijgt u ook een gratis gezondheidscheck en begeleiding van een fysiotherapeut.
U kunt wekelijks deelnemen aan deze activiteiten die georganiseerd worden op het OEC.

3. Bioscoopavond in De Pannehoeve
Bezoek de gratis bioscoop avond van De Pannehoeve op 9 februari. Van 19u tot 21u zult u gezamenlijk een film bekijken. De voorstelling is gratis, consumpties zijn tegen betaling. Welke film u kunt zien blijft tot het moment van het kijken een verrassing. Deze bioscoopavonden zullen vanaf februari wekelijks op de zaterdagen georganiseerd worden. Zo kunt u elke week weer een nieuwe film zien.

4. Bewonder Lakshmi in het theater speelhuis
Op woensdag 6 maart zal de enige echte Lakshmi met haar tour ‘Adem’ naar Helmond komen om ook het Helmondse publiek kennis te laten maken met haar bijzondere muziek. Haar pop-noir repertoire heeft in een korte tijd een grote indruk gemaakt op de Nederlandse muziekindustrie.
Haar voorstelling gaat over een meisje in haar twintigere jaren die haar weg probeert te vinden in een mannenwereld. Haar eeuwige zoektocht naar erkenning terwijl ze zich bevindt in de underdogpositie. Het verhaal over verlangen naar perfectie en de weg naar haar succes worden op een hele bijzondere manier door middel van haar muziek ten gehore gebracht.

5. Bezoek Museum Helmond
Museum Helmond zorgt voor de meest interessante tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen veranderen om de zoveel tijd dus is het te adviseren dat u de website van het museum goed in de gaten houdt. Momenteel kunt u het werk van Josef Koudelka, Roelf Meelker en Bert Loerakker bewonderen. Van Industrielandschappen tot abstracte kunstwerken. De huidige tentoonstellingen zijn ware traktaties voor het oog.

https://thingstodoinamsterdam.com/

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *