Helder Helmond en Helmond Aktief starten fusietraject

Met de ondertekening van de intentieverklaring tot fusie beginnen Helder Helmond en Helmond aktief aan het onderzoek naar de meerwaarde van een potentiële samenwerking. Aan het eind van dit jaar moet dat onderzoek definitief duidelijkheid geven. 

Fractievoorzitters Michael Rieter (Helder Helmond), Berry Smits (Helmond Aktief) en de bestuursvoorzitters Cor Koolen (Helder Helmond) en Sjef van Tilburg (Helmond Aktief) waren op donderdagavond 3 september bij het ondertekenen van de verklaring. Beide partijen hebben afgelopen zomer met elkaar gesproken over de politieke agenda’s. Daarin zagen zij veel overeenkomsten.

“De gemeenteraad van Helmond kent momenteel vier lokale partijen waarvan drie in de oppositie. Deze versnippering in de gemeenteraad is volgens Helder Helmond en Helmond Aktief niet altijd effectief genoeg om de lokale belangen in de Raad voorrang te geven. Dit was een belangrijke reden om het onderzoek naar samenwerking te starten”, laten beide partijen weten.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *