Woonbedrijf realiseert buurt voor starters, gezinnen en senioren. De bouw wordt uitgevoerd door Adriaans Bouwgroep Helmond.
De bouw van 52 betaalbare huurwoningen in de Heistraat in Helmond is gestart. Dat is gevierd op maandag 19 maart. Woningcorporatie Woonbedrijf realiseert hier een buurt met appartementen voor starters, woningen voor gezinnen en seniorenwoningen. De plannen zijn in nauwe samenwerking met Woningbouwvereniging Volksbelang voorbereid. Als de woningen in maart 2019 opgeleverd zijn, is ook de vernieuwing van dit deel van de binnenstad van Helmond bijna klaar.

Een groot deel van de woningen komt in het ‘Arie Willemshof’. Dat is de locatie waar vroeger de muziekwinkel van Arie Willems was, een begrip in Helmond. Mevrouw Willems was ook aanwezig en kreeg uit handen van wethouder Frans Stienen het straatnaambordje uitgereikt. Daarna hebben Ingrid de Boer, directeur-bestuurder van Woonbedrijf, wethouder Stienen en mevrouw Willems het bouwhekdoek onthuld met de naam van het project: Hei Wonen.

heistraat-deel-a-vooraanzicht-impressie-diow

Impressie met vooraanzicht Heistraat deel A

Ingrid de Boer: “We zijn heel trots dat het eerste bouwproject van Woonbedrijf in Helmond is gestart. Met Hei Wonen kunnen we een bijdrage leveren aan de stedelijke opgaven die er liggen voor Helmond. En dat past goed bij Woonbedrijf. Er zullen de komende jaren nog wel meer projecten volgen.” Wethouder Frans Stienen: “Woonbedrijf verdient een dik compliment voor dit project. We komen zo eindelijk toe aan de afronding van het woonplein in de Heistraat. En ik vind het mooi dat de naam van Arie Willems ook in de toekomst zichtbaar blijft in dit deel van onze stad!”

Hei Wonen
Hei Wonen komt in de binnenstad van Helmond, vlakbij winkels en voorzieningen. De woningen zijn verdeeld over vier delen (Arie Willemshof, Heistraat, Blinkertsestraat en op de hoek van de Toon van de Laarstraat en de Heistraat). Er komen;
• 6 appartementen voor starters (huurprijs ongeveer € 410,-)
• 3 bovenwoningen (huurprijs ongeveer € 590,-)
• 3 seniorenwoningen (huurprijs ongeveer € 540,-)
• 40 huurwoningen voor gezinnen (huurprijs ongeveer € 590-)
Alle woningen hebben er een parkeerplaats op het achterterrein, de parkeerplaats kost 35 euro per maand. Voor deze woningen kun je huurtoeslag aanvragen. De woningen zijn goed geïsoleerd, dus de woonkosten zijn gunstig. Als de woningen aangeboden worden, kunnen geïnteresseerden reageren via www.wooniezie.nl en via www.woonbedrijf.com.

Woonbedrijf en Helmond
Woonbedrijf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Volksbelang waarbij drie projecten van Volksbelang in Helmond zijn overgedragen aan Woonbedrijf: Heistraat, Ons Oostende en Paulus Potterlaan. Verder gaat Woonbedrijf op Suytkade 108 huurappartementen realiseren, en hebben we in december 76 appartementen van de waterburcht Amerlingen van Laurentius overgenomen.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Toon van de Wijk

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *