HAS Hogeschool en Food Tech Brainport werken samen aan expertisecentrum sustainable food processing

Gisteren bekrachtigden HAS Hogeschool en Food Tech Brainport het partnerschap om samen te werken aan een expertisecentrum voor sustainable food processing. Het lectoraat Duurzaam Produceren in de agrofoodsector van HAS Hogeschool en Food Tech Brainport in Helmond tekenden de samenwerkingsovereenkomst om de komende 4 jaar samen dit expertisecentrum voor het MKB(+) op te zetten. Het expertisecentrum richt zich op het terugdringen van voedselverspilling en zet zich in om bij- en reststromen te benutten door milde conserverings- en scheidingstechnologieën.

Samen sterker HAS

Hogeschool en Food Tech Brainport hebben veel raakvlakken. Het is van beiden al langer de wens om intensiever samen te werken. “Wij zijn enthousiast dat we nu structureel invulling geven aan onze samenwerking met HAS Hogeschool”, zegt Jos de Boer, directeur Food Tech Brainport. “We werken allebei aan ons voedsel van vandaag én morgen. De student en lector schouder aan schouder met de ondernemer en politicus maken bij ons het verschil op het gebied van gezonde voeding en efficiënte voedselverwerking. Met de kennis vanuit de HAS en de lab-, demo-, en productiefaciliteiten bij Food Tech Brainport kunnen we nog meer toegevoegde waarde leveren aan bedrijven die hun processen willen optimaliseren en de kwaliteit van hun product willen verhogen. Het is mooi om te zien dat we onze krachten verder gaan bundelen.”

Fieldlab

Een belangrijke onderzoekslijn van het HAS-lectoraat Duurzaam Produceren is het verduurzamen van voedselproductieprocessen en draagt daarmee voornamelijk bij aan Sustainable Development Goal 12 (Verantwoorde consumptie en Productie). Hierin gaan het lectoraat en Food Tech Brainport nu samen optrekken. De vorm waarin de beide partijen gaan samenwerken is die van een fieldlab waarin toegepast onderzoek centraal staat. “We richten ons daarbij op langlopende programmalijnen”, zegt Elies Lemkes-Straver, lector Duurzaam Produceren in de agrofoodsector. “Dit vormt de basis voor het expertisecentrum. Studenten spelen een belangrijke rol in het onderzoek: onze ambitie is dat er in het fieldlab jaarlijks 4 stages, 2 projecten en 4 beroepsopdrachten draaien in opdracht van bedrijven. De faciliteiten en infrastructuur in Foodtech Brainport bieden een unieke basis om deze beroepsopdrachten te kunnen uitvoeren.”

Financiële steun

Gemeente Helmond stimuleert de samenwerking tussen HAS Hogeschool en Food Tech Brainport door financieel bij te dragen. De samenwerking past namelijk perfect bij de robuuste triple helix structuur waarmee het economische profiel op het gebied van Food blijvend versterkt wordt. Bovendien draagt de samenwerking in grote mate bij aan maatschappelijke opgaven waar de overheid voor staat op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. “Wij zijn blij met deze stevige verbinding tussen HAS Hogeschool en het bedrijfsleven via Food Tech Brainport en de mogelijkheid die we daarmee krijgen om ook in Helmond dichtbij de bedrijven actief te zijn. Hiermee tonen wij onze betrokkenheid bij de ontwikkelingen breed in Brabant, Limburg en Zeeland”, zegt Dick Pouwels, voorzitter College van Bestuur HAS Hogeschool.


Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie 
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
 Telefoon: 088 166 67 00
 Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *