Hans Choufoer uit de wijk Brouwhuis is dinsdagmorgen op de redactie van Ditisonzewijk/Omroep Helmond in de bloemetjes gezet en benoemd tot Vrijwilliger van de maand door de politieke partij plan!

Fractievoorzitter Sacha van Lierop en commissielid Guido van Dooren verrasten Hans tijdens de redactievergadering. Daar was er stiekem al rekening mee gehouden. Het favoriete gebak van de vereerde vrijwilliger stond al klaar: appeltaart. Hans is bijna iedere dag op pad voor Ditisonzewijk om verhalen op te halen en als fotograaf vast te leggen, van persoonlijke acties tot grote evenementen.

Hans Choufoer wordt 24 augustus 63 jaar, komt oorspronkelijk uit Leiden, maar woont al zeker 30 jaar in Helmond. In een ver verleden was hij fotograaf voor Veronica en Joop van den Ende. Niet raar dus dat hij 25 jaar geleden al als vrijwilliger reporter werd in de wijk Brouwhuis. Door de jaren heen kwam er steeds meer vrijwilligerswerk bij. Hans somt op: “Kasteeltuinconcerten 16 jaar,  14 jaar Kasteel van Sinterklaas, 12 jaar Fietsrondje Helmond, 8 jaar Hans Worstenclub, 7 jaar Ditisonzewijk.nl, 8 jaar Helmond Promotie en Markt, 5 jaar Winterfestijn.”

De fractie plan! huldigt het standpunt dat vrijwilligers de smeerolie van de samenleving vormen in de maatschappij. Daarom wordt  elke maand een vrijwilliger met een welverdiende bos bloemen en de eretitel ‘Vrijwilliger van de maand’, verrast.

Fotograaf: Gerard Slegers

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Dit artikel heeft 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *