Haal het HomeComputerMuseum in huis

Je vervelen thuis hoeft niet meer, als het aan het HomeComputerMuseum in Helmond ligt. Liefhebbers kunnen sinds vrijdag een ouderwetse spelcomputer huren en daarop Duck Hunt, Super Mario of een ander spelletje van vroeger spelen. Nu het museum dicht is vanwege corona, is dit een manier om toch nog wat inkomsten te hebben.

“Huur een retro computer (set) voor een of twee dagen en beleef de tijd van vroeger. Plug & Play, inclusief monitor, joysticks, spellen en veel nostalgische gevoelens. Alle machines zijn gedesinfecteerd, volledig functioneel en komen uit onze museumvoorraad. Er zit garantie op dat ze functioneren”, meldt Bart van den Akker van het HomeComputerMuseum op Facebook.

Bij elke computer zit een gratis sticker en één toegangskaart voor het museum per gehuurde dag, te gebruiken zodra het museum weer open mag. Computers zijn te huur vanaf vijftien euro per dag en dat is voor het museum een volledige 24 uur. Bijvoorbeeld: maandag ophalen, dinsdag spelen, woensdag terugbrengen = 1 dag. Vrijdag ophalen, zaterdag en zondag spelen, maandag terugbrengen = 2 dagen. Het gaat om Commodore 64, Amiga 500, Nintendo enzovoorts.  Het afleveren van een computer in regio Helmond/Eindhoven is ook bespreekbaar.

Volgens Van den Akker loopt het nog niet storm bij dit prachtige lenteweer, maar hij hoopt dat daar nog verandering in komt.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *