Guus Joppen terug naar Helmond Sport

Helmond Sport heeft vandaag met Guus Joppen overeenstemming bereikt over een tweejarige verbintenis. De nu 29-jarige verdediger keert daardoor terug naar de club waarbij hij in november 2007 als zeventienjarige zijn debuut maakte in het betaald voetbal. Dat seizoen begon Joppen als jeugdspeler van Helmond Sport O19, maar vanaf de eerste keer dat hij door de toenmalige trainer Jan Poortvliet bij de selectie was gehaald, werd hij een drijvende kracht in het eerste elftal. Aan het eind van het seizoen 2011-2012 verruilde Joppen Onze Club voor VVV Venlo, beide ploegen troffen elkaar toen ook toevalligerwijs in de nacompetitie voor een plaats in de eredivisie. Na 3 jaar VVV en 2 jaar Willem II ging de rechtsbenige Eindhovenaar naar NEC, waar zijn twee jaar durende contract nu is afgelopen.

Algemeen directeur Leon Vlemmings over de aanwinst met maar liefst 376 wedstrijden in het betaalde voetbal: ‘Wij zijn erg blij met de komst van Guus. Zowel in als buiten het veld hebben we ervaring en volwassenheid nodig. Spelers die voorop gaan in de strijd en al wat hebben meegemaakt. Guus is op en top prof en weet wat hier wordt gevraagd’.

Guus Joppen (die nog een medische keuring moet ondergaan) heeft een goed gevoel over zijn terugkomst. “De nieuwe plannen bij mijn oude club spreken mij zeer aan”.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *