In de aanloop naar het grote Kringgildefeest dat in 2018 wordt georganiseerd door Gilde St. Antonius Abt in Mierlo-Hout werd vrijdagavond door de commissie Kringgildefeest de officiële aftrap gegeven voor het Kringgildefeest 2018 dat op 21 t/m 24 juni 2018 zal worden gehouden. Bij zaal Adelaars was een persconferentie belegd waar het programma door de commissie werd gepresenteerd. ’t Gilde heeft de ambitie om na 22 jaar weer een groots gildespektakel op ’t Hout te gaan organiseren.
Het programma is veelzijdig: donderdagmiddag 21 juni is er een ouderenmiddag. Vrijdag is de jeugd aan de beurt, die invulling geeft aan hun eigen Gildefeest. Vrijdagavond is de trekking van de grote loterij en is er een bijzondere speciale attractie namelijk de Gil(len)de Kienavond. Een belevenis die je zeker niet mag missen. Dit geldt ook voor het feestprogramma op zaterdagavond 23 juni: een keur van (landelijke) artiesten zullen het podium betreden: Jeroen van der Boom, Tino Martin, New Timeless en niet te vergeten de Mierlo-Houtse coryfee Johnny Sleegers. Zij zullen een muzikale feestavond presenteren die zijn weerga niet kent. Zondag 24 juni is gereserveerd voor het Gildefeest. Zo’n 25-30 gilden, waaronder ook buitenlandse, zullen die zondag aanwezig zijn. De start is ’s morgens met een Heilige Gildemis die zal worden voorgegaan door bisschop de Korte en die muzikaal zal worden omlijst door een gildekoor uit Heeswijk Dinther. Vanaf ’s middags is de optocht, defilé, massale opmars en worden de diverse wedstrijden gehouden. Zondagavond rond 19.00 uur zal het Kringgildefeest 2018 worden afgesloten met de prijsuitreiking en het overhandigen van het Kring Hoofdvaandel. Reserveer dus alvast het weekend van 21 t/m 24 juni 2018 in uw agenda: Kinggildefeest 2018 op (feest) locatie sportpark de Beemd RKSV Mierlo-Hout.

Meer-Mierlo-Hout-digitaal-wijk-nieuws:
www.mierlo-hout.ditisonzewijk.nl
Facebook: Mierlo-Hout
Twitter @MierloHout_nu
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Toon van de Wijk

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *