De organisatie van de Bereboot bestaat volgend jaar alweer 25 jaar. De afdeling in Dierdonk bestaat nu 10 jaar. Tijd voor een feestje dus. Kinderdagverblijf Bereboot ligt in een prachtig en een rustig gebied, tegen de bossen aan en bij de vijver in Dierdonk. Ik ging er eens een kijkje nemen en sprak Lidian van Esch,  coördinator van de Bereboot en maakte het volgende verslag.

De Bereboot ligt op een unieke locatie en is van veel gemakken voorzien. Ruim 260 kinderen zijn daar wekelijks aanwezig. Op de donderdag alleen worden  er tachtig kinderen opgevangen, bestaande uit een leeftijdscategorie van 0 – 12 jaar. Het leuke bij De Bereboot is dat elke groep een aparte naam heeft: de baby’s worden Matroosjes genoemd, de peuters hebben de naam de Schippers en Bootsmannen, de kleuters en dreumesen worden de Zeebonken genoemd.

De kinderen komen niet alleen uit Dierdonk maar uit heel Helmond. En omdat er kinderen zijn die de hele dag aanwezig zijn (van half acht tot half zeven) kan er in de late middag ook een warme maaltijd gegeten worden. Daarbij heeft de Bereboot ook nog eens een thuisbrengservice. Is dat niet mooi?

Als de kinderen naar buiten gaan om te spelen is er ook van alles te doen. Er zijn grote ruime speelplekken gecreëerd en er is zelfs een dierenparkje aanwezig die door een vaste verzorger verzorgd en onderhouden wordt. Er loopt een Shetland pony rond samen met enkele geitjes, schaapjes, konijnen en kippen. Opmerkelijk is dat de Shetlander de favoriet bij de kinderen is. Dit paardje heet Mieke en wordt door iedereen vertroeteld. Maar tegenwoordig is er ook een klein geitje dat flink in de watten gelegd wordt. Hij heeft namelijk een gebroken pootje. Maar als je hem ziet rennen zou je dat niet zeggen en is alleen herkenbaar door zijn stijve pootje die nog steeds flink ingepakt is. En als laatste is er nog een diertje dat elke avond onder de nok van het dak komt zitten en de boel goed in de gaten houdt. Dat is een uiltje. Dit uiltje heeft de vriendelijke naam Schanulleke, je kent het wel, genoemd naar de pop van Suske en Wiske. Dus het is ook bijna elke dag uilenballen rapen. Buiten het dierenparkje is er ook nog een moestuin aanwezig waar al redelijke wat groenten groeien. En voor de grotere kinderen is er zelfs een vuurhut waar er soms onder begeleiding gekookt kan worden.

Feestweek

In deze feestweek (van 9 tot 13 september) is er al veel te doen geweest. Blikkie, de voorleesbus is al geweest en er werden slingers en spandoeken gemaakt. Vandaag de 12e september was er een optocht georganiseerd voor de kinderen. Vanzelfsprekend stonden er dus veel mensen aan de kant. Zelfs jeugdvlogger Keano van Ditisonzewijk.nl is gekomen om zijn nieuwste vlog te maken. Dus om vier uur werd er een optocht gelopen rond de vijver en langs de Albert Heijn. Uiteraard met Mieke het paardje voorop. Daarna de karren en de kinderwagens en helemaal achterop sloot de mascotte, Kapitein Bereboot de rij. Bij terugkeer kregen de kinderen nog wat te drinken en toen was deze feestdag voorbij. En wat hebben de kinderen genoten…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *