Van Grond tot Mond….

Van Grond tot Mond….

Het nieuwe project van Stichting Vrienden Stadstuin Helmond beviel de cursisten goed.

Ze vonden het leerzaam, motiverend, zeer variërend, gezellig en bovenal heel gezond.

De cursisten kregen eerst 3 Achtertuin Farming lessen waar ze leerden hoe ze moestuinplanten kunnen zaaien, planten en welke ziekten en plagen er zijn. En uiteindelijk konden de cursisten hun eigen biologisch geteelde groenten thuis telen en opeten.

Later in het seizoen hebben ze 3 kooklessen gehad. Ze hebben geleerd hoe ze een gezonde vitamines en koolhydraten  maaltijd konden maken.

En afgelopen week hebben ze de laatste les Winterkost gevolgd.

De cursisten die het toch lastig vonden om creatief te zijn hebben heel mooie recepten gemaakt. Van een Gezonde wintersoep van spruitjes tot een rodekoolsalade met karwij en een nagerecht van Yacon en kweepeer.

grond tot mond voor iedereen 1s

 

Dit jaar gaat de Stichting de cursus weer herhalen.  Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie kom dan naar de inloop dag ( zondag 10 februari  Van 14.00 -17.00 uur) aan de Katoenstraat 12 in Helmond (Suytkade)

Tijdens deze inloop dag informeren wij wat de voordelen en mogelijkheden zijn als je bij ons vrijwilliger bent. Ook vertellen wij wat het inhoud als je in bezit bent van een Inkomensverklaring van de Gemeente Helmond. Je kunt namelijk mee doen met workshops tegen een gereduceerd tarief en in aanmerking komen voor onze gezonde groenten pakketten.

Wil je ons ondersteunen zodat wij mensen in de armoede, ouderen en jongeren beter kunnen helpen dan kan je vriend worden van onze Stichting.

 

Voor meer informatie verwijzen wij je naar onze website http://www.stadstuinhelmond.nl/stichtingvrienden/index.html of stuur een mail naar stichtingvriendenstadstuin@gmail.com

Wij zijn ook te vinden op Instagram / twitter en facebook

 

open middag 10 febkopies

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Arne

Arne is de ontwikkelaar van Ditisonzewijk.nl. Hij heeft het platform gebouwd en werkt continu aan de doorontwikkeling van alle benodigde functionaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *