GroenLinks bezorgd over besmetting nertsenfokkerij vlakbij Helmond

De Helmondse fractie GroenLinks maakt zich zorgen over besmettingen in nertsenfokkerijen in de regio. Vooral over de besmetting aan de Rijntjesdijk in Deurne zijn vragen. Deze nertsenfarm ligt vlakbij huizen op Helmonds grondgebied.

In Helmond liggen volgens Bert van Sas van https://helmond.groenlinks.nl/GroenLinks woningen op ongeveer 400 meter afstand van de nertsenfokkerij aan de Rijntjesdijk. De afstand tot de aaneengesloten bebouwing van de wijk Brouwhuis zou maar 800 meter zijn. “Bij oostenwind is in Brouwhuis regelmatig de stank van de genoemde nertsenfarm te ruiken. Het is dan ook niet uit te sluiten dat zich fijnstof, met misschien wel het virus, van deze nertsenfarm  over Brouwhuis verspreidt.”

Risico

Van Sas wijst op de Q-koortsepidemie van enkele jaren geleden. “We weten waar te laat ingrijpen van de overheid toe kan leiden.” Hij vraagt of burgemeester en wethouders bereid zijn om samen met Deurne verscherpt toezicht te houden op de nertsenfarm aan de rand van Helmond. En: “Is het college het met ons eens dat we te weinig weten over verspreiding van het virus door grote aantallen dieren?” GroenLinks vindt daarom dat aan de Rijntjesdijk maatregelen genomen dienen te worden om het risico voor de Helmondse bevolking te verkleinen.  De fractie vraagt of het burgemeester en wethouders daarmee aan de slag gaan.

 

 

 

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *