Groene start van een bijzonder bevrijdingsjaar

Het bevrijdings- en herdenkingsmonument bij de spoorwegovergang aan de Hoofdstraat is direct na de jaarwisseling fors in het (kerst) groen gestoken. Dit gebeurde mede dankzij het aanbod van de winkeliersvereniging in het Combicentum op de Mierloseweg. Nu de feestdagen weer voorbij zijn mocht het stichtingsbestuur de kerstversiering, die jaarlijks bestaat uit prachtige sparren, gratis ophalen voor een nieuwe permanente locatie in Mierlo-Hout.

Dit jaar vindt de 75e bevrijdingsherdenking plaats. Deze zal in september, Helmond-breed groots gevierd en eervol herdacht gaan worden. Stichting HMMH was dan ook er  verheugd met dit aanbod.
In totaal 16 kerstdennen kregen zo een nieuwe bestemming en zijn inmiddels aangeplant. Zo oogt de omgeving van het monument al meteen in de eerste dagen van dit bijzondere bevrijdingsjaar een stuk groener.

Het bestuur dankt de winkeliers van het Combicentrum, P. van Hoek Montage voor het transport en in het bijzonder dhr. Willy Leijten voor de bemiddeling in deze bijdrage.

Voor meer info kijk op www.monumentmierlohout.nl


 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Herdenkingsmonument Monument Mierlo-Hout

Stichting Herdenkingsmonument Mierlo-Hout 22 september 1944 (HMMH). Opgericht 22 september 2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *