De Halloweentochten zijn weer losgebarsten in Helmond. In alle wijken valt er wel te griezelen. Zo dus ook in het centrum van Helmond waren er weer geesten, spoken en gedrochten losgebroken en ontsnapt uit het Krakende huis van de familie van Berlaer.

De kasteelbewoners werden door een vloek gebeten door vampiers en als straf veranderden zij steeds in gedrochten en gillende monsters. De vloek kon maar op een speciale manier opgeheven worden: de kinderen van Helmond moesten een code zien te kraken door middel van cijfers die in de etalages van de winkels lagen. Onderweg naar de winkels werden zij als beloning getrakteerd op snoep. Het startpunt was bij de bibliotheek en het eindigde in het kasteel. En wat wel een heugelijk feit was dat er heel veel kinderen zelf ook maskers, schmink en de meest afgrijselijke wonden hadden aangebracht in het gezicht. En daarmee op zoektocht gaan? Ze hadden er allemaal reuze zin in.

Route naar het kasteel

Het verliep allemaal niet zo gemakkelijk. Onderweg konden zij geesten, spoken en andere besmette personen tegenkomen die de kinderen moesten laten schrikken. In de Veestraat was het al raak. Diverse geesten, vaak veranderd in dieren, moesten de kinderen ophouden om maar niet in het Kasteel te laten komen. Het varken, de ezel, de uil en andere enge dieren kwamen zij overal tegen (gelukkig waren de ouders er bij want er waren toch wel wat enge figuren die gillend rond renden). De kasteelheer Van Berlaer was zelf ook besmet en die kwam je tegen op het laatste stuk naar het Kasteel. Hij was veranderd in een halve wolf en een halve vampier.

De route van en naar de winkels stond op een kaart die bij de bibliotheek werd uitgereikt.

Iedereen kreeg ook twee rode duivelshoorntjes, die de hele weg flikkerden met fel licht. Zo was het ook een vrolijk gezicht, al die kinderen. Als zij de puzzel compleet hadden ontstond er een spreuk die hardop gezegd moest worden. Zo werd de vloek opgeheven. In het kasteel moesten zij de kaart inleveren en dan kregen zij nog wat lekkers. En het mooie is dat zij dan ook kans konden maken op een prijs ter waarde van vijftig euro. De ontdekkingsreis begon om zes uur en eindigde om acht uur dus er moest flink doorgezocht worden. In het kasteel was het dus erg druk en als men even moest wachten kon men nog terecht bij de twee heksen van de voorleesbus. Na afloop ging iedereen weer huiswaarts. Hopelijk kunnen de deelnemers goed slapen, want het was voor hen een bewogen avond.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *