Kan Educational Movement

Adres: Sallandhof 50
5709 LB Helmond
E-mail:
Website: Kan Educational Movement
Facebook:

Kan Educational Movement

In India zijn er, net als hier, openbare scholen en scholen, die aan een geloof gebonden zijn. De openbare scholen onderrichten alleen in “Tamil” de taal van de provincie Tamilnadu en de onderwijzers geven les naar goeddunken, soms drie kwartier, soms maar twee en soms langer. Na de lessen, hoe lang die dan ook mogen duren, gaan de kinderen naar huis en zijn op zichzelf aangewezen, want vaak werken beide ouders of zijn niet in staat de kinderen bij het huiswerk te helpen.

Voor de Christelijke school, waar de lessen in het Engels (de taal die men in heel India spreekt) worden gegegeven, moet je betalen en vaak is het een internaat. In Tamilnadu zijn er veel ouders, die dit niet kunnen betalen en dus kunnen de kinderen deze scholen niet bezoeken. Zij kunnen noch de taal leren noch de opvoeding krijgen, die nodig is om een baan te kunnen krijgen of hun eigen kinderen verder te kunnen helpen en zo de armoede een halt toe te roepen.
Wij willen deze kinderen de mogelijkheid geven om naar een Christelijke school te gaan en tevens willen wij de ouders helpen, door het geven van seminars, zodat zij hun kinderen kunnen helpen.

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok