Go-sharing nu ook in Helmond actief

Go-sharing is nu ook in Helmond actief. Je ziet ze sinds enkele dagen overal rijden en staan: de groene scooters. Ik vroeg mij af van wie die waren en ging op onderzoek uit.

Go-sharing is een e-scooter deelplatform met servicegebieden in Helmond en Eindhoven. Het kantoor staat in Waardenburg. Het huren gaat via de Go-sharing app en Google play app store en is gratis te downloaden. Daar kunnen de gebruikers beschikbare e-scooters zoeken, 15 minuten gratis reserveren tot ze gevonden zijn om te huren. Na afloop van de rit dienen de scooters weer op de bestemde locatie (servicegebied) te parkeren. De scooters zijn volledig elektrisch en voorzien van verwisselbare batterijen die opgeladen worden met groene stroom. Als er een batterij leeg is wordt deze opgehaald door een Power ranger, de accu’s worden vervangen door studenten die op speciale e-bikes rijden.

Het parkeergebied is uitgetekend via geo-fancing en biedt de mogelijkheid om de scooter overal, waar het mag, te parkeren, zelfs voor de eigen voordeur. Alle onderdelen van de Go-sharing  e-scooters worden na vervanging gescheiden gerecycled. De scooters zijn geschikt voor alle rijders met een rijbewijs en Go-sharing is de enige die werkt met voordeelpakketten die rijd-minuten bevatten en in Helmond rijden er rond de vijftig stuks rond. Voor meer informatie kan men schrijven naar info@go-sharing.nl

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Ingezonden foto’s: Go-sharing

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *