GGZ Oost Brabant gestart met Digitale poli 

Angst, stemming en persoonlijkheidsstoornissen
De Digitale poli van GGZ Oost Brabant is er voor iedereen van 18 jaar en ouder, die te maken heeft met angst- en stemmingsklachten, dwang- of persoonlijkheidsstoornissen of trauma’s. “Stoornissen en klachten die veel voorkomen in de maatschappij en waarbij onderzoek en ervaring heeft aangetoond dat een online behandeling een goed succes percentage heeft. Daarnaast zijn dit vaak stoornissen waar een lange wachttijd voor bestaat voordat mensen worden behandeld. Met de Digitale poli vervalt deze wachttijd.”

Focus op gedrag, gezondheid en regie
In drie maanden tijd worden cliënten door ons multidisciplinaire team naar hun persoonlijke behandeldoel begeleid. Hierbij wordt niet enkel het accent gelegd op de diagnose. Met name ligt de focus op gedrag, gezondheid en eigen regie. Bachrach: “Een veilige, online behandeling waarbij mensen zelf kunnen kiezen waar en wanneer zij deze willen volgen. Ook buiten kantooruren zijn er mogelijkheden.”

Cliënten die deelnemen aan een behandeling van de Digitale poli hebben frequent contact met hun behandelaar via beeldbellen en worden daarnaast intensief begeleid met online modules en opdrachten. Naast herstel van psychische klachten richtten we ons nadrukkelijk ook op persoonlijk herstel. Vanaf de start van de behandeling wordt samengewerkt met ervaringsdeskundigen en kunnen cliënten deelnemen aan verschillende online zelfhulpgroepen onder begeleiding van een ervaringsdeskundige”, aldus Nathan Bachrach.

Lees hier meer over de Digitale poli.

Bron: Communicatie

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GGZ Oost Brabant

Wij staan voor 'gezondheid die je je eigen familie gunt' en zijn er voor burgers met complexe psychische zorgvragen. Voor hen bieden wij veilige menslievende zorg 'in het Brabantse land'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *