GGD houdt digitale ouderavond ‘Happy Ouders’

Hoe is het uitgaansleven voor jongeren tegenwoordig en hoe gaan ouders hiermee om? Op 8 oktober van 20:00-21:15 uur houdt de GGD van Helmond een online-ouderavond genaamd ‘’Happy Ouders’’ Hierin krijgen de ouders informatie over het uitgaansleven anno 2020. Ze behandelen voornamelijk de leeftijd tussen vijftien en achttien jaar. Doel van deze avond is om ouders een zo goed mogelijk beeld te geven wat jongeren doen als zij uitgaan.

Aan de hand van herkenbare sketches door Helder theater komen tijdens deze online-ouderavond verschillende onderwerpen aanbod zoals alcohol gebruik onder de jongeren, drugs gebruik onder de jongeren, wat moe je doen als je kind dronken is? En ID fraude, is dit ook strafbaar als je minderjarig bent? Halt en Novadic-Kentron geven tussendoor praktische tips.

Waarom?

Ouders hebben natuurlijk een belangrijke rol bij de opvoeding van hun kind en hebben grote invloed op hun drinkgedrag. Ouders worstelen met hun rol als opvoeder, juist in de periode dat het kind de wereld begint te ontdekken, grenzen verkent en een eigen karkater ontwikkelt. Het is goed om als ouder te weten wat genotsmiddelen met het kind doen en hoe zij hier het best mee om kunnen gaan.

Informatie

De online-ouderavond vind plaats op 8 oktober. Geïnteresseerden kunnen zich tot 7 oktober aanmelden. Het begint om 20:00 uur en eindigt rond 21:15 uur. Deelnemers ontvangen een aanmeldlinkje waarmee ze in kunnen loggen.

Vragen? Karin Spijker, e-mail: spijkers@ggdbzo.nl, telefoon: 088 00 31 474

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Fee Roelofsen

Fee Roelofsen Stagiaire redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *