Gesproken rouwkaart is een wereldprimeur

Gesproken rouwkaart is een wereldprimeur

Snel, duurzaam en zeker milieubesparend.

 

Helmond:  Nabestaanden kunnen voortaan gesproken rouwkaarten, -brieven en dankbetuigingen per e-mail versturen, zodat de geadresseerden die op de computer, tablet of smartphone kunnen afluisteren.

Uitvaart Spierings heeft hiermee de primeur in onze regio.

 

De uitvaartonderneming wil met de gesproken boodschappen het versturen van uitnodigingen en dankbetuigingen bij uitvaarten goedkoper en minder milieubelastend maken.

,,Tien jaar geleden zou dit niet levensvatbaar zijn geweest, maar inmiddels is internet ingeburgerd in het dagelijkse leven en is het milieubesef in de samenleving enorm gegroeid. “Daarom is een ingesproken rouwbrief of dankbetuiging echt iets van deze tijd, al zullen we er misschien even aan moeten wennen” zegt Frits Spierings van Uitvaart Spierings in Helmond.

 

In Nederland overlijden jaarlijks ruim 150.000 mensen, die gemiddeld 75 rouwkaarten laten drukken en per post bezorgen. Dat zijn dus ruim 11 miljoen kaarten en 11 miljoen enveloppen per jaar.

De helft stuurt na de uitvaart een dankbetuiging, nog eens 5,5 miljoen kaarten en enveloppen. ,,Dat is een enorme stapel papier waarvoor een flink bos moet worden gekapt, elk jaar opnieuw.

Als je ook nog eens beseft dat er voor de papierproductie veel water wordt gebruikt en dat het meeste rouwdrukwerk wordt geprint met toners, dan zie je hoe milieubelastend dat is,” aldus Frits Spierings.

 

Een rouwkaart versturen is volgens hem/haar relatief duur. Inclusief ontwerpen, drukken, postzegel, de envelop en speciale verzending kost dat relatief toch veel geld.  Ook duurt het een paar dagen voor de kaart aankomt.

Dit met zorg uitgevoerde digitale alternatief wordt doorgaans binnen enkele uren verzonden en is daardoor goedkoper én sneller.

De tekst wordt door professionele voice-overs ingesproken en wordt samen met de digitaal opgemaakte rouwkaart of dankbetuiging per e-mail verstuurd. Door de digitale kaarten die worden meegestuurd  kunnen mensen tijden en plaatsen nog checken en hoeven ze die niet te onthouden.

Er zijn honderden afbeeldingen voor de kaarten beschikbaar waaruit gekozen kan worden maar een eigen foto, bijvoorbeeld van de overledene, kan ook op de kaart worden geplaatst.

 

Uitvaart Spierings staat als uitvaartonderneming bekend als innovatief binnen de  uitvaartbranche, ook dit concept past daardoor perfect binnen hun dienstverlening.

 

Meer informatie is te vinden op de website van de Uitvaart Spierings http://www.spierings.com

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Toon van de Wijk

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *