Geniet, proef en bewonder bij Winterkasteel Helmond

Geniet, proef en bewonder bij Winterkasteel Helmond

Tijdens de Kerstvakantie zijn er diverse leuke activiteiten te doen voor gezinnen, families en kasteelliefhebbers bij Museum Helmond. Kasteel Helmond, de grootste waterburcht van het land, wordt van 10 december t/m 5 januari omgetoverd tot Winterkasteel Helmond. Het kasteel is sfeervol aangekleed, met gezellige lichtjes, winterse muziek en chique gedekte tafels. En doe een wens, schrijf ‘m op en hang deze in de prachtig versierde wensboom. Wie weet heb jij prijs!

Wat kun je doen in het Winterkasteel?

Luister naar Verhalenverteller Gast Fantast, hij vertelt je de prachtigste kerst- en fantasieverhalen in een warm ingerichte kasteelkamer vol met vreemde maar wonderlijke spullen.

Kinder Kerst Leckerny.

Zin in iets lekkers en wil je zelf ook iets maken? Kom dan naar het sfeervolle Kasteelcafé en versier je eigen Kerstcrêpe.  Voor iedereen hebben we smakelijke winterse gerechten en warme dranken in de aanbieding tijdens de gehele periode van het Winterkasteel.

Ontmoet de kasteelgidsen.  

Elke dag zijn de kasteelgidsen aanwezig om spannende verhalen over dit eeuwenoude kasteel te vertellen en de mooiste plekken te laten zien.

Fotoshoot bij de Arrenslee, spelen en speuren en roofvogels:

bij de arrenslee op voorplein van het Winterkasteel is jouw kans voor een unieke selfie. Ook kun je elke dag spelen en speuren bij en in het kasteel. Maak een speurtocht door de kelder en speel met de middeleeuwse spellen. Of zet eens een sneeuwuil op je hand en bekijk ‘m van heel dichtbij tijdens de roofvogeldemonstratie.

Kasteelkaarsen versieren en nog veel meer.

Ben je graag creatief bezig en wil je eens iets anders maken? Versier dan een grote kasteelkaars met waxvellen en – stiften in jouw eigen stijl en kleuren. Naast deze activiteit zijn er nog meer dingen te doen maar dat is teveel om op te noemen. Kijk voor alle activiteiten en tijden op de website van Museum Helmond, www.museumhelmond.nl

Brand op zolder!

Loop mee met de tour op de eeuwenoude zolder van het Winterkasteel. Weet jij wie de brand op zolder heeft veroorzaakt? De zoldertour hoef je niet te reserveren, aanmelden kan op de dag zelf. Daarnaast kun je alvast in de sfeer komen door met je familie het XXL bordspel te spelen in de ronde torenruimte. ‘Wie wint, die verliest’ dus kijk uit!

Winterkasteel Helmond is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur. Op zaterdag en zondag en op 2e Kerstdag is het Winterkasteel geopend van 12.00-17.00 uur. Op 23 en 25 december, 1e Kerstdag, 30 december en 1 januari is het Winterkasteel gesloten. Meer informatie vind je op www.museumhelmond.nl. Kasteel Helmond is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer, het stadskasteel ligt in het centrum van Helmond. Kom je met de trein, stap uit op station Helmond, en loop in circa 10 minuten naar het kasteel. Met de fiets? Stal je fiets gratis in de fietsenstalling vlakbij het kasteel.


Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter

Website:  www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
E.mail:     info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter:    @Helmondcentrum
Google+    Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Museum Helmond

In het kasteel, de grootste waterburcht van Nederland, beleef je het kasteelverhaal. Ook ontmoet je kasteelbewoners uit vroegere eeuwen. Het kasteel vertelt zijn verhaal. Je maakt het allemaal mee: hoe er oorlog werd gevoerd, Hoe het kasteel werd gebouwd, hoe en wat de bewoners er aten, hoe er omgegaan werd met de liefde en met vrouwen en kinderen. Je leert meer over de leefwijze van de verschillende, elkaar opvolgende adelijke families als de Van Berlaers, de Cortenbachs, de Van Arbergs en de Wesselmannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *