Gemeentelijke kantoren in Helmond gesloten tijdens Carnaval

Gemeentelijke kantoren gesloten tijdens Carnaval

Woensdag 27 februari 2019

Tijdens Carnaval zijn de kantoren van de gemeente gesloten op maandag 4 en dinsdag 5 maart. De gemeente is op deze twee dagen telefonisch niet bereikbaar.

.

Stadswinkel

Omdat de Stadswinkel twee dagen langer gesloten is, kunt u op woensdagochtend 6 maart zonder afspraak binnen lopen voor een geboorte- en overlijdensaangifte. Vindt de bevalling plaats in het Elkerliek Ziekenhuis dan kunt u vanuit het ziekenhuis de geboortedagaangifte digitaal doen, ook tijdens Carnaval. De medewerkers van het Centrum voor Geboorte en Gezin helpen u graag daarbij.  Voor andere zaken, bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort of rijbewijs, moet u wel gewoon een afspraak maken. Ook tijdens Carnaval kan dit via www.helmond.nl.

Op woensdag 6 maart is er een extra avondopenstelling van 16.00 uur tot 19.00 uur.

Melding doorgeven

Wilt u tijdens Carnaval een melding doorgeven van bijvoorbeeld een gat in de weg, losliggende stoeptegels of kapotte straatverlichting, dan kan dat via www.helmond.nl.

SpoedvoorJeugd

Professionals, ouders en jongeren kunnen in geval van een crisis met een jongere contact opnemen met SpoedvoorJeugd, telefoonnummer 088 – 0666 999. Zij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Dit nummer is alleen te bereiken voor crisissituaties.

Verkeersmaatregelen Carnaval

Tijdens Carnaval van 2 tot en met 5 maart zijn er diverse festiviteiten in Helmond. Zo zijn er optochten door het centrum van de stad, in Mierlo-Hout, Stiphout en Brouwhuis. Vanwege de optochten en festiviteiten zijn er wegen afgesloten. De wegafsluitingen en omleidingen staan aangegeven met verkeersborden. Op sommige punten is er begeleiding van verkeersregelaars.

Ophalen van afval tijdens carnaval

Het afval wordt tijdens Carnaval op maandag 4 en dinsdag 5 maart gewoon opgehaald. Ook de Milieustraat aan de Gerstdijk 1 is geopend op de reguliere openingstijden. Op zaterdag van 8.30 – 16.00 uur en op maandag en dinsdag van 13.00 – 17.00 uur. Voor meer informatie over de ophaaldagen van het afval in uw straat ga naar de website van De AfvalApp of download ‘DeAfvalapp’ in de Google Play Store of de App Store.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *