Gemeente publiceert evaluatierapport wedstrijd FC Eindhoven-Helmond Sport

De ongeregeldheden na afloop van de wedstrijd FC Eindhoven tegen Helmond Sport, op vrijdag 17 januari jl. werden uitgebreid belicht in de media. Over en weer werden beschuldigingen geuit. De gemeente Helmond heeft de aanpak van het incident geëvalueerd, zodat van de gebeurtenissen kan worden geleerd. Het rapport is vrijdag gepubliceerd. U kunt het volledige rapport hier lezen.

Op vrijdag 17 januari werd er gevoetbald in Eindhoven. Op het veld speelde FC Eindhoven tegen Helmond Sport. Tijdens de wedstrijd braken ongeregeldheden uit in het stadion en later op de avond kwam het in Helmond tot een treffen tussen supporters en de politie. Voor, tijdens en na het duel was het onrustig in en buiten het stadion. De wedstrijd werd stilgelegd en de Mobiele Eenheid (ME) werd ingezet om supportersgroepen uit elkaar te houden.

Bij de ongeregeldheden raakte een agent gewond. Er werden voor uiteenlopende feiten elf verdachten aangehouden.

De heftige gebeurtenissen van deze avond zijn geëvalueerd en uit de diverse evaluaties en beoordelingen komt een aantal conclusies en aanbevelingen in het rapport naar voren.

Alle betrokken partijen omarmen de conclusies en aanbevelingen in het rapport. Verder zijn er gesprekken geweest tussen politie en supportersvereniging  van Helmond Sport, waardoor voor en door beiden meer begrip is ontstaan.

Het auditteam Voetbal en Veiligheid heeft op eigen initiatief een onderzoek gedaan naar de gebeurtenissen rond de bovengenoemde wedstrijd en doet in het rapport diverse aanbevelingen.

Alle partners geven nadrukkelijk aan de aanbevelingen te onderschrijven en stappen te gaan zetten om tot verbetering te komen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Anja Donkers

Anja Donkers Team Ditisonzewijk.nl Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *