Gemeente organiseert zelf eenmalig gratis uitgifte zomerkleding minima

De gemeente Helmond regelt eenmalig zelf de uitgifte van gratis zomerkleding voor minima. Dat gebeurt in de week van 13 juli in De Fonkel.

Vanwege de maatregelen rondom corona is afgelopen meivakantie een ontmoetingsmarkt niet door gegaan. Daardoor is ook de uitgifte van gratis zomerkleding voor minima vervallen. Burgemeester en wethouders vinden het belangrijk dat dit alsnog doorgaat, zeker omdat de kringloopwinkel de kleding hiervoor al heeft klaarliggen. Organisatorisch en qua capaciteit gaat het de kringloopwinkel nu niet lukken de uitgifte te regelen. Daarom doet de gemeente het zelf en trekt hier een bedrag van 3100 euro voor uit.

Sinds 2019 verzorgt de kringloopwinkel Helmond twee keer per jaar de gratis kledinguitgifte voor minima. De evaluatie van de uitgiftes in 2019 heeft aangegeven dat de doelgroep beter kan worden bereikt. Om dit te realiseren en mensen te helpen bij de verschillende (financiële) problemen waar minima tegenaan lopen, was die ontmoetingsmarkt gepland. Die markt is dus niet doorgegaan, de kledinguitgifte nu dus wel.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *