Gemeente kapt maar plant ook nieuwe bomen in Annawijk

Aan de weg Overspoor, bij het treinstation in Helmond, werden maandag een aantal bomen gekapt. Enkele omwonenden reageren verontwaardigd op Facebook. Zij wisten wel van werkzaamheden, maar in een brief van de gemeente die 10 augustus werd verspreid, stond niets over bomen kappen. Volgens de gemeente was dat niet de bedoeling. ”Maar, er komen juist meer bomen voor terug.”

In een reactie legt een woordvoerder van de gemeente uit dat het gaat om de uitvoering van het Wijkontwikkelingsplan Annawijk. “Wij kunnen ons voorstellen dat sommige bewoners verrast zijn over de kap van de bomen. Door een fout van onze kant wordt in de bewonersbrief namelijk wel gesproken over de herinrichting van de straat, maar niet over de kap van de bomen en het terugplaatsen van nieuwe bomen. Bewoners die niet op de inloop van 10 juli zijn geweest zijn daardoor overvallen.”

Nieuwe bomen

Belangrijk onderdeel van het plan in de Annawijk is het op een duurzame manier opknappen van de openbare ruimte. Het plan daarvoor is de afgelopen periode samen met bewoners gemaakt. Het eindresultaat werd op 10 juli tijdens een open inloop in de wijk aan de bewoners gepresenteerd. In het ontwerp is meer ruimte voor parkeren, spelen en groen. Er wordt ook rekening gehouden met het veranderende klimaat.

“Om het plan te kunnen uitvoeren rooien we ongeveer twintig bomen. Deze bomen staan in te kleine plantvakken. Ze groeien daarom niet goed en dat zal ook niet beter worden. Ook veroorzaken ze wortelopdruk. Daardoor kunnen mensen die niet zo goed ter been zijn sommige bomen moeilijk passeren”, is de uitleg van de gemeente. Maar, er komen in de wijk minimaal veertig bomen terug.  “Deze bomen worden aangeplant in grotere plantvakken zodat ze alle kans hebben om uit te groeien tot gezonde volwassen exemplaren.”

Foto: Jason Gerritsen

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *