U kunt bij het CJG terecht met alle vragen over opvoeden en opgroeien. Natuurlijk hebben de opvoedondersteuners  van het CJG niet direct op alle vragen een antwoord. Zij helpen u wél altijd verder op weg met informatie, adviezen of begeleiding. Het uitgangspunt daarbij is altijd wat u zelf wilt en kunt.

De opvoedondersteuners helpen u op weg op de volgende manieren:

  • Een telefonisch gesprek met direct antwoord op uw vraag of doorverwijzing naar de juiste plaats.
  • Een gesprek op een locatie bij u in de buurt of bezoek thuis om een probleem helder te krijgen en/of met gerichte tips om het aan te pakken.
  • Een cyclus van 3 à 4 gesprekken waarin u zelf stap voor stap aan de slag gaat. We werken onder andere met de methodiek “positief opvoeden“. De methodiek richt zich op het versterken van de band tussen ouders en kinderen, het bevorderen van wenselijk gedrag, kinderen nieuwe vaardigheden aanleren en kunnen omgaan met ongewenst of storend gedrag van kinderen.
  • Bij grotere problemen maken de opvoedondersteuners samen met u een plan. Daarbij kijken ze ook naar wat u zelf kunt, eventueel met hulp van familie, buren of vrienden. Zo wordt u geholpen om zelf de situatie weer in de hand te krijgen met mensen uit uw vertrouwde omgeving.
  • Als langduriger hulpverlening noodzakelijk is kunnen de opvoedondersteuners de juiste hulp inschakelen.
Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok