Geen vrij parkeren op zaterdag en koopzondagen

Er komt geen vrij parkeren op zaterdag en de koopzondagen in de maanden juni, juli en augustus. De fractie 50Plus stelde dat voor in schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders (7 mei j.l.) Achtergrond van dit voorstel was het ondersteunen van winkeliers door meer bezoekers te genereren.

Het college besloot niet in te gaan op het verzoek en gaf daarvoor in een brief aan de raad de volgende redenen:

  • Het is niet het betaald parkeren dat de mensen in de afgelopen maanden thuis hield. Het was stil in ons centrum, omdat mensen het advies van de overheid om thuis te blijven massaal opvolgden.
  • Ook in de komende maanden blijft het belangrijk om de drukte in het centrum te spreiden. De weekenden zijn altijd al de drukste dagen. Op die dagen het parkeren gratis maken leidt tot meer drukte en dat vinden wij niet wenselijk.
  • Gratis parkeren past niet binnen ons streven naar een groen en autoluw centrum zoals door uw gemeenteraad vastgesteld in de Visie Bereikbaarheid en Parkeren Centrum.
  • Gratis parkeren bestaat niet. Als de automobilist niet betaalt voor parkeren, betalen alle Helmonders dat via de belastingen. Parkeerplaatsen en parkeergarages zullen immers toch onderhouden moeten worden.

Fietsenstallingen

De fietsenstallingen blijven wel gewoon gratis. “Alle fietsenstallingen in het centrum zijn gratis. Op die manier stimuleren we dat mensen zo veel mogelijk op de fiets naar de stad komen”, laat het college in de brief weten.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *