Geen najaarskermis dit jaar in Helmond

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in een brief aan de raad laten weten dat er, vanwege de uitbraak van het coronavirus, dit jaar geen najaarskermis zal zijn in Helmond.

“Van diverse kanten is ons gevraagd om te bekijken of het mogelijk is in het najaar alsnog een kermis te organiseren. Alles afwegende hebben wij besloten om dit jaar in Helmond géén kermis meer te organiseren”, laat het college weten.

Kermis in Tilburg

Ook blijkt de kritiek op de kermis in Tilburg een van de redenen te zijn waar er in Helmond geen najaarskermis zal zijn. “Op de kermis in Tilburg, die in aangepaste vorm wel is doorgegaan, is van veel kanten kritiek gekomen vanwege het niet naleven van de 1,5 meter afstand op het kermisterrein. Andere kermissen die wel door zijn gegaan zijn vaak kleinschalige dorpskermissen of vinden plaats op volledig afgeschermde terreinen met verregaande toegangscontrole.”

Het college laat verder nog weten dat er momenteel geen voor de hand liggende locatie is waar een kermis zonder extra inzet en kosten veilig gerealiseerd kan worden. De terrassen hebben extra ruimte nodig, bovendien ook de weekmarkt, en de toegangsweg naar de recent geopende corona teststraat moet te allen tijde gewaarborgd worden.

De gemeente gaat wel in gesprek met vertegenwoordigers uit de kermisbranche om de mogelijkheden te verkennen.

foto is een archieffoto

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *