Gastgezinnen gezocht om kittens op te vangen

Wegens het grote aanbod van kittens worden er gastgezinnen gezocht door de Dierenambulance. De kleintjes hebben tijdelijk verzorging nodig tot ze ongeveer 13 weken of gezond zijn.

Moederpoes met kittens

Soms is er een moederpoes aanwezig, dan is het makkelijk. Mamma zorgt overal voor. Maar het gebeurt ook dat er kittens zonder moederpoes gevonden worden. Ze moeten dan geflest worden. Ook moeten hun buikjes worden gemasseerd om het kleintje te laten poepen en plassen. Dit moet, afhankelijk van de leeftijd, minimaal om de drie uur gebeuren. En is best wel intensief, maar heel dankbaar werk. Een klein katje van een paar dagen oud, oogjes nog dicht, zien uitgroeien tot een stevig kitten van 3 maanden.

zieke of gewonde katjes

Ook worden er zieke of gewonde katjes gevonden, die hebben dan weer medische verzorging nodig.

‘Wilde’ katjes

Af en toe worden er ook katjes gevonden die buiten zijn geboren en niet gewend zijn aan mensen. Die moeten gesocialiseerd worden. Het is belangrijk dat die kleintjes veel in de hand worden genomen en geknuffeld om aan mensen te wennen. Ook dat is heel dankbaar werk. Een klein blazend en grommend ‘monstertje’ te zien veranderen in een lief aanhankelijk katje.

Alles wat er nodig is voor het opvangen van een kitten wordt verzorgd door de dierenambulance. Van flesjes, melkpoeder tot kattengrit, kooien, kattenbakken, eigenlijk alles wat nodig is voor een kat. Als er problemen zijn, medisch of anderszins, is er altijd iemand van de opvang bereikbaar. Er zijn dus geen kosten aan verbonden.

De katjes krijgen hun eerste inenting en een chip wanneer ze 9 weken oud zijn. De tweede inenting en de castratie/sterilisatie gebeurd wanneer ze 12 weken zijn. Na de operatie blijven ze nog ongeveer een weekje bij het gastgezin, voor het geval er complicaties zijn. Hierna komen ze in de kittenkamer in het dierenasiel van waaruit ze geplaatst kunnen worden.

Heeft u interesse om dit te doen? Belt u ons dan op 0492 513971!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *