Fruitteler Jurrius aan het kanaal, we zullen er allemaal een keer geweest zijn of langs zijn gereden. Enorme boomgaarden met fruitbomen staan te pronken in de kleuren geel, groen en rood. Een groot bord aan de kant van de weg vertelt wanneer de openingstijden zijn en waar de ingang te vinden is voor degenen die er nog (nooit) geweest zijn.

Eenmaal aangekomen bij de schuren valt direct de grote indrukwekkende bos van takken op die hoog boven de ingang hangt. Momenteel staat het appeltreintje leeg en schoon te wachten tot het weer gebruikt kan worden. Binnen in de schuren staan enorme toonbanken klaar om de mensen te ontvangen en te helpen. Uiteraard voorzien van veiligheidsschermen vanwege corona. Wat ook direct opvalt, is het voetbalshirt van de speler Appelboer met nummer 50.

Vanaf 8 augustus kan men er weer terecht voor de lekkere sappige appels, sinaasappelen, mandarijnen, bananen en niet te vergeten de zwarte bessen en straks ook de aardbeien. En de populaire appel Delbard. Een lekkere frisse appel. Het is beslist de moeite waard om er eens een kijkje te nemen en een kilo gezond eten mee te nemen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Foto van het appeltreintje: Fa. Jurrius

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *