Forse investering in ‘Oogheelkundig Centrum Elkerliek’

Forse investering in ‘Oogheelkundig Centrum Elkerliek’

Het gespecialiseerd OK-team voor oogoperaties

Steeds meer mensen in de regio Helmond en De Peel kampen met staar en andere ernstige oogproblemen. Doordat de bevolking sterk vergrijst, is er steeds meer vraag naar oogheelkundige zorg. Het Elkerliek ziekenhuis investeert fors in deze zorg, zodat patiënten hier terecht kunnen voor meer én complexere behandelingen met korte wachttijden.

Met ruim 20.000 patiënten per jaar is Oogheelkundig Centrum Elkerliek één van de grotere oogheelkundige praktijken in Nederland. Om de huidige korte wachttijden te kunnen handhaven, gaat het oogcentrum uitbreiden. In Deurne worden de bestaande operatiekamers (OK’s) verbouwd en geoptimaliseerd voor de uitvoering van moderne oogoperaties. Ook in Deurne is dan voortaan, net als in Helmond, altijd een OK-team aanwezig dat gespecialiseerd is in oogoperaties. De planning is dat de oogspecialisten al in november de eerste oogoperaties in Deurne uitvoeren. Vanaf januari heeft het Oogheelkundig Centrum Elkerliek dan twee locaties die volledig operationeel zijn.

Complexe oogproblemen
Patiënten kunnen bij het Oogheelkundig Centrum Elkerliek terecht voor een breed aanbod aan oogbehandelingen en diagnostiek. Naast staaroperaties worden ooglidoperaties, operaties bij scheelzien, glaucoomoperaties en traanwegoperaties uitgevoerd. Eerder dit jaar werd het aanbod uitgebreid met de zogeheten vitreo-retinale chirurgie. Deze netvliesoperaties werden voorheen alleen door topklinische en universitaire ziekenhuizen aangeboden. In de afgelopen maanden is deze operatie al ongeveer 150 keer uitgevoerd. Ook voor bijvoorbeeld  bepaalde soorten hoornvliestransplantaties kun je in het Elkerliek terecht. Het Elkerliek wil in de toekomst verder uitbreiden met zeer gespecialiseerde oogbehandelingen.

Slimmer samenwerken
Om in de toekomst optimale oogzorg beschikbaar te houden voor patiënten, is slimmere samenwerking tussen zorgprofessionals in de regio van groot belang. De kennis en ervaring van bijvoorbeeld optometristen, orthoptisten en huisartsen kunnen effectiever worden benut. De verschillende (oog)zorgaanbieders werken plannen uit voor intensievere samenwerking en nieuwe taakverdelingen met juiste randvoorwaarden.

Het Oogheelkundig Centrum Elkerliek kijkt steeds naar mogelijkheden voor zorgvernieuwing met behoud of verbetering van de kwaliteit van de oogheelkundige zorg.

“Steeds meer inwoners van Helmond en De Peel krijgen oogklachten. We vinden het belangrijk om goede en uitgebreide oogheelkundige aan te bieden voor de mensen in de regio. We zijn er trots op dat we patiënten met de uitbreiding en plannen snel, goed én dichtbij huis kunnen blijven behandelen”, zegt oogarts Dr. Nguyen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Elkerliek Ziekenhuis

Het Elkerliek ziekenhuis is een modern, algemeen ziekenhuis. Wij zorgen voor je, op drie locaties in de regio. In Helmond staat de hoofdvestiging: het centrum voor langdurige en intensieve zorg, complexe operaties en poliklinische hulp. Ook vind je hier de Spoedeisende Hulp en Eerste Hart Hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *