Finalisten Keiebijters Kletstoernooi bekend

Zaterdag 1 februari verkoos de jury Iveke van Gerven, Rob Scheepers (Helmond), Rien van Genugten en Joep de Wildt tot finalisten in het Keiebijters Kletstoernooi. Zij strijden op 8 februari tijdens de Grand Finale du Keieklets om de Zilveren Narrenkap met bijbehorende titel van Opperkletsmajoor.

 De Traverse liep letterlijk en figuurlijk warm voor de avond met de heren van Wai. Met hun kraker beten zij de spits af. Het Comité Orkest bracht daarna carnavaleske kleinkunst op het Keiebijterspodium. Het publiek kon een speld horen vallen bij hun vertolking van ‘Belle histoire’, maar zong daarna ook luidkeels mee met alle muzikale avonturen van ‘Annemarie’.

Een warming-up die Jasper van Gerwen nodig had voor zijn deelname aan het NK Mens-erger-je-niet. Hij moest flink wat inspanningen verrichten om het publiek voor zich te winnen. Gelukkig had het publiek geen last van het ‘Bavaria-virus’, zodat het aan het einde van zijn klets mee kon zingen met de moraal van het verhaal: Mens erger je niet!

Rob Scheepers speelde een thuiswedstrijd en had al snel de lachers op zijn hand. Zijn avonturen als Joop van de Kringloop hadden bij het publiek geen tweede kans nodig. Het nieuwe recyclen is ook aan zijn kringloopwinkel niet voorbijgegaan. Nu maar afwachten wie er maandag voor zijn deur staat voor een nieuwe fiets.

Duo Keps vervolgde met grotdroge sketches. De Partij voor Opgezette Dieren zal er ongetwijfeld nieuwe leden bij hebben gekregen. De voetballiederen gingen er bij het publiek in als zoete koek en met hun speciale uitvoering daarvan leverden de heren een kolderiek intermezzo.

Rob Bouwman voelde zich als D’n Opgieter direct thuis in de warme Traverse. Gelukkig gooide hij geen extra frituurolie op de kachel, maar nam hij het publiek mee in zijn komische belevenissen in eigen sauna aan de 3e Haagstraat. Niet alleen het publiek zat op het puntje van de stoel, ook de ton verloor zijn balans, waardoor Rob Bouwman zijn klets noodgedwongen moest staken en het publiek verdwaasd achterliet.

Gelukkig kon debutant Joep de Wildt het publiek geruststellen met een persoonlijke boodschap van zijn voorganger. Als kleinzoon nam hij het publiek met veel bravoure mee in zijn jeugdherinneringen. Zijn kwinkslagen richting de jury konden op veel bijval rekenen van het publiek. De tientallen fans die speciaal met een bus vanuit Oudenbosch waren gekomen, konden dan ook zien hoe de laatste wens van zijn opa in vervulling gaat.

Na het traditionele tableau de la troupe zweepte Hofkapel De Klinkers de zaal op. De jury-uitslag liet even op zich wachten, wat de ontlading bij debutant Joep de Wildt des te groter maakte. Samen met Iveke van Gerven, Rob Scheepers (Helmond) en Rien van Genugten staat hij op 8 februari in de Grand Finale du Keieklets.

Tekst: Irene v.d. Wildenberg-Claessens

Foto: Harrie v.d. Sanden

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door CV de Keiebijters

De Keiebijters In 1962 ontstond in twee Helmondse kegelclubs het plan om een vereniging op te richten die voor de stad een stadscarnaval zou organiseren. De Keiebijters werden geboren in een achterafzaaltje, maar groeiden uit tot de motor van het Helmondse carnaval. Medewerkers van de Keiebijters zijn het hele jaar door, op vrijwillige basis, achter de schermen aan het werk om een vlekkeloos carnavalsseizoen te organiseren. Vaste onderdelen die de Keiebijters organiseren zijn ieder jaar: – Het Hints & Prinseroaje waarbij de nieuwe prins Briek geraden kan worden; – Het KeieKletstoernooi wat uitgezonden wordt op omroep Brabant; – Het Keikesfist; – Het Concert Carnavalesque; – De plechtige zitting van de Keijologische Hogeskool; – De Stadssleuteloverdracht van de burgemeester aan prins Briek op carnavalszaterdag; – De Grootste Optocht van het Zuiden op carnavalszondag; – Het Prijsbloaze op carnavalsmaandag; – Het Klurredweile op carnavalsdinsdag. Én natuurlijk is er het rituele opgraven van het Helmondse carnavalssymbool de kei aan het begin van Carnaval en het begraven ervan op carnavalsdinsdag om 23.11 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *