Feestelijk open huis: Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland bestaat dertig jaar

Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland bestaat 30 jaar en organiseert op zaterdag 12 januari een feestelijk open huis. Iedereen is welkom van 10:00 – 14:00 uur in het nationale centrum aan de Mierloseweg 140 in Helmond. Tijdens het open huis is er non stop tai chi (leden doen 30 ‘sets’ achter elkaar, voor ieder jaar een set). Koffie, thee en wat lekkers staat klaar en iedereen is welkom om kennis te maken.

In 1970 heeft de taoïstische monnik Master Moy Lin Shin deze bewegingskunst naar Canada gebracht. Vervolgens werd in 1989 de eerste klas in Nederland gegeven in Tienray. En daarna is het snel gegaan, op dit moment zijn er meer dan dertig leslocaties. Vanaf 1996 wordt er les gegeven in Helmond en in 2010 is het nationale centrum aan de Mierloseweg geopend. Dit is een van de drie Europese Centra waar met grote regelmaat leden uit heel Europa voor workshops bijeen komen voor hun verdere ontwikkeling.

Taoïstische tradities voor meer harmonie

Het taoïsme benadrukt spirituele ontwikkeling door het cultiveren van lichaam en geest, met als uiteindelijk doel in harmonie te komen met jezelf en met anderen. De grondbeginselen van de Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland zijn een afspiegeling van de taoïstische tradities waarin vrijwilligerswerk en het helpen van anderen belangrijk zijn.

Gezonder door het leven

Taoïstische tai chi kunsten werken stressverlagend en zijn goed voor circulatie, balans, houding, kracht en flexibiliteit. De bewegingen zijn voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd of fysieke conditie. Op dit moment zijn er beginnersklassen op woensdagochtend en donderdagavond waarbij een gratis proefles altijd mogelijk is.

Contact

website www.taoist.nl
email info.oost@taoist.nl
telefoon 0492-769032
Locatie: Verenigingsgebouw, Mierloseweg 140 5707 AS Helmond
Wekelijks woensdag 9:30-11:30 uur en wekelijks op donderdag 20:00-22:00 uur

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *