Zondag 18 mei werd een bijzondere dag. Niet voor de mensen maar dit keer voor de viervoeters. En iedereen was welkom op het Hondenfeest in Helmond-Noord…als ze maar een hond mee zouden nemen.

Toen de wijkreporter op het feestterrein aan kwam verwachtte hij wel een hoop gekef en geblaf te horen. Maar het was verbazend rustig al zag hij veel honden rondlopen en lekker in de schaduw liggen. Weliswaar aan de riem maar het was een mooi gezicht. Aan de rand van het veld stonden er kramen en tenten van diverse allooi. De aangeboden waren hadden natuurlijk allemaal met de trouwe viervoeters te maken.

Uiteraard was er ook de ambulance van de stichting Dierenlot aanwezig. Kinderen keken vol verwondering en bewondering naar de inrichting achter in de wagen. De mensen van de dierenambulance gaven uitleg waar alles voor diende. Iets verderop stond de tent van de Dierenartsencombinatie zuid-oost waar vragen gesteld konden worden over de gezondheid van de blaffertjes. Er waren natuurlijk ook trimsalons aanwezig, een hondenschool en een tent van A B & C, wat staat voor Alma Begeleiding en Coaching. Maar de tent van de stichting Peelrust,  een huisdierencrematorium, maakte wel de meeste indruk. Op de tafel stonden er mooie urnen in diverse kleuren, maten en vormen. En ja, die zijn ook regelmatig nodig. Er stonden nog veel meer tenten met indrukwekkende namen.

Voor de (kleine) kinderen was er een mogelijkheid om het gezicht te laten schminken in een lief dierensnoetje of zij konden snoepen van een mierzoete suikerspin. Onnodig om te vermelden dat deze twee kramen behoorlijk goed bezocht werden.

Maar de hoofdrol was wel voor de dieren weggelegd. En vanzelfsprekend liepen de eigenaars van de huisdieren met hun lieveling aan de riem te paraderen op en rond het veld. Poedels, dalmatiërs, herdershonden en zelfs een naakthond trokken veel bekijks en er werden veel foto’s gemaakt. Voor de dierenliefhebbers was het een dag waar veel te zien was en waar men veel te weten kon komen over honden en hun verzorging en voeding. En het mooie weer was zeker welkom op zo’n prachtige dag….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *