Jean Pierre Peeters is oprichter en eigenaar van Fast 4 U vechtsporten. Het is een combinatie van dans en martial arts. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in wedstrijd danssport en de vechtsport. Maar hij is ook ervaringsdeskundige op het gebied van ballroom en Latin dance. JP heeft de licentie instructeur bij de Federatie van Russian Martial Arts behaald. Zijn vrouw, Susanne Peeters is ook een sportieve dame. Zij is een sportinstructrice met als specialisme om het dansen te combineren met vechtbewegingen en cardio in elke les die zij geeft. Een sportief gezin dus. Zaterdag gaf Fast 4 U een workshop Movie Finghting.

Fast 4 U geeft regelmatig workshops die begeleid worden door acteurs. En dat zijn meestal niet de eerste de beste. In augustus vorig jaar werd er nog een workshop zwaardvechten gegeven in de Kasteeltuin. Hier was er een echte held aanwezig: Mishaël Abia Lopes Cardozo, de acteur die meespeelt in de film Games of Thrones en die erg bekend is. Hij vocht tegen de Vikingen en andere stoere ridders.

Op zaterdag 4 januari was er een workshop in Brandevoort. Het was een Movie Fighting workshop 1. (Waarschijnlijk volgt op de 19e januari een tweede workshop maar dan in Houten). Deze workshop stond onder leiding van een acteur met een grote naam die in veel spectaculaire films heeft gespeeld: Ron Smoorenburg. Hij heeft talloze films gespeeld met hele grote acteurs. Om er een paar te noemen: Jacky Chan, Nicolas Cage, Steven Seagal en Tony Jaa. Dit keer wel een grote naam dus. Helaas is Ron in het buitenland bekender en beroemder dan in Nederland. Ron zag er ook uit als een acteur: een stevige kerel met gespierde armen en benen. En erg sympathiek.

Voordat de workshop begon heette hij iedereen welkom. Er waren ruim dertig deelnemers waaronder enkele kinderen en vrouwen. Niets bijzonders zou je zeggen maar iedereen had een sportschoolervaring. En van allerlei soorten: karate, judo, kickboksen en noem maar op. Er werden direct tweetallen gevormd die met elkaar de hele middag samenwerkten. Ron begon in enkele stappen het vechten aan te leren. Je zag duidelijk dat de meeste deelnemers al ervaren waren maar de verfijnde trucjes die Ron hen leerde werden met open armen ontvangen. Men begon met het armenwerk als verdediging en aanvallen en langzamerhand werd dit opgebouwd met trappen en schoppen.

De hele workshop was Jean Pierre Peeters de sparringspartner van de acteur en ik moet zeggen dat het er niet zacht aan toe ging. Goed, de hoofdzaak was dat men elkaar niet raakte in het gezicht en daarom heette  het ook Movie Fighting. En aan het eind van de workshop kreeg iedereen de mogelijkheid om te laten zien wat zij die middag geleerd hadden. Het was een zeer vermoeide workshop maar Ron Smoorenburg nam wel de tijd om met iedereen die dat leuk vond, even op de foto te gaan. Ook werd er aan de wijkreporter gevraagd even een foto te maken van alle deelnemers met de acteur en JP Peeters van Fast 4 U als herinnering. In ieder geval was het een workshop die zeer de moeite waard was….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *