FairTrade en Global Goals Markt gaat niet door

Op zondag 25 oktober zou de FairTrade en Global Goals markt weer plaats vinden in Helmond Centrum. Vorig jaar een ruim opgezette markt met bijna 40 kramen met FairTrade, handgemaakte, biologische en duurzame producten.

Organisaties, stichtingen, verenigingen en kleine ondernemers uit Helmond en omgeving krijgen op deze markt de gelegenheid hun activiteiten en producten onder de aandacht te brengen. De Global Goals van de Verenigde Naties gelden als leidraad voor dit evenement.

Het laatste weekend van oktober begint ook de nationale FairTrade week (24-1 t/m 4-11) en de markt is daar altijd de aftrap voor in Helmond.

Jeanette Hendriks, organisator van deze markt, vertelt: “Wanneer wij een markt organiseren en neerzetten zoals we vorig jaar oktober hebben gedaan, willen we dat ook op een goede, gezellige en veilige manier kunnen doen. Zowel voor deelnemers en bezoekers, maar ook voor ons zelf. De onzekerheden (m.b.t richtlijnen/maatregelen), de ontwikkelingen rondom het virus, de verantwoordelijkheid die dan bij de organisatie komt te liggen en de tijd die we nodig hebben om alles te organiseren zijn factoren die ons heeft doen besluiten de FTGG markt niet door te laten gaan”

De organisatie laat weten dat er wel wordt gekeken of het mogelijk is om in de lijn van de Nationale FairTrade week een aantal kleinere activiteiten te organiseren in het centrum van Helmond.

Kraam gemeente Helmond

Kraam gemeente Helmond tijdens de FairTrade en Global Goals markt oktober 2019

Overzicht FairTrade en Global Goals markt oktober 2019

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Tiendas Diferentes

Diferentes is anders en uniek. We verkopen trendy en hippe Fair Trade en duurzame artikelen, maar ook handgemaakte, gerecyclede en biologische producten. Van zeep tot soep en van herbruikbare wattenschijfjes tot thee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *