FairTrade en Global Goals Markt gaat digitaal

De vijfde editie van FairTrade en Global Goals Markt zou op zondag 25 oktober plaatsvinden in Helmond Centrum. Een markt in het teken van FairTrade, duurzaamheid, recycling en ontwikkelingssamenwerking. Dit jaar wordt het een digitale markt.

Bij de editie van vorig jaar brachten bijna veertig deelnemers hun producten, projecten en organisaties geheel op eigen wijze onder de aandacht bij de bezoekers van de markt. Wethouder Dortmans bracht toen een bezoek aan de markt en was onder de indruk van de initiatieven die in en rond Helmond plaats vonden en die bijdroegen aan de Global Goals. Dat was namelijk een van de speerpunten uit het coalitieakkoord van het huidige college.

Eind juli werd al bekend gemaakt dat de markt in oktober niet door zou gaan. Gezien de huidige omstandigheden rondom de coronamaatregelen, is het voor de organisatie niet haalbaar om een coronaproof evenement neer te zetten.

De FairTrade en Global Goals Markt is in Helmond altijd de aftrap voor de Nationale FairTrade week. Die is dit jaar van 24 oktober tot en met 1 november. Deze vinden dit jaar digitaal plaats.

Organisaties, verenigingen, stichtingen en kleine ondernemers uit Helmond en omgeving die zich inzetten voor een betere wereld en daarmee bijdragen aan de Global Goals kunnen zich met een filmpje presenteren op de digitale markt. Zo kunnen ze hun producten en projecten onder de aandacht brengen.

Deze filmpjes worden in de Nationale FairTrade week gepubliceerd op de Facebookpagina van de FairTrade en Global Goals markt.

Zo kunnen de inwoners van Helmond toch op de hoogte blijven van de mooie initiatieven die er zijn voor het streven naar een betere wereld.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Alexander Brutsaert

Hallo, ik ben Alexander Brutsaert en ik ben 19 jaar. Dit jaar begin ik aan mijn tweede jaar journalistiek in Tilburg. Ik ben blij dat ik de komende maanden stage mag lopen bij Ditishelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *