Expositie Harry Gruyaert in Kunsthal Helmond

Van 29 september 2020 t/m 28 februari 2021 is er in Kunsthal Helmond een expositie te zien van de Belgische fotograaf Harry Gruyaert.   

Museum Helmond presenteert vanaf 29 september de eerste overzichtsvoorstelling van Harry Gruyaert in Nederland in Kunsthal Helmond. Gruyaert werd in 1941 in Antwerpen geboren en geldt als dé Europese pionier van de kleurenfotografie. Hij fotografeert zowel de hectiek van de straat als de stilte van een kustlandschap. Gruyaert is sinds 1982 lid van het fotoagentschap Magnum Photos.

In de jaren zeventig ontdekte de Belgische Fotograaf Harry Gruyaert de rijkdom van kleur. De fotografie van Gruyaerts staat bekend om de opvallende accenten in rood, groen of blauw. Daarnaast bepalen licht en contrasten zoals clair-obscur vaak de beleving van zijn foto’s.

Ticket bestellen

Tickets zijn vooraf te bestellen via: https://www.museumhelmond.nl/tentoonstelling/harry-gruyaert/ Ook aan de balie zijn kaarten te bestellen.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jurre Sampers

Stagiaire Ditisonzewijk.nl - Omroep Helmond Mijn grootste droom is schrijver worden. Mijn grootste doel is een boek te kunnen uitgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *