Evenementenbranche en horeca in problemen

De Evenementenbranche en horeca ondervinden grote problemen nu door de Covid-19 maatregelen veel events niet door kunnen gaan. In een interview legt John van de Vossenberg, eigenaar van Vossenberg Events & Horecasupport in Helmond uit, wat het voor hem en de evenementenbranche en horeca betekent.

John zette begin augustus een berichtje op Facebook: ‘JA het klopt ik ben op dit moment rond aan het kijken naar een nieuwe baan/uitdaging. De reden hiervoor is vrij simpel. De huidige situatie rondom het Corona virus geeft op dit moment te veel onzekerheid om rustig af te wachten op betere tijden. Dus NEE ik stop ZEER ZEKER NIET met Vossenberg Events. Weet jij misschien een baan die mij zou passen? Planning, logistiek, coachen, werken met kinderen, jullie weten wel wat mij past toch…Ben jij de kruiwagen die mij ergens binnen kan loodsen?’ Dat berichtje bracht voor ons de vraag: ‘Hoe houden werkgevers in de evenementenbranche eigenlijk het hoofd boven water?’

John was bereid om in zijn eigen situatie meer uitleg te geven. ‘Mijn agenda was gewoon vol, totdat het coronavirus uitbrak. Bijna alle activiteiten werden afgezegd, waardoor mijn inkomen natuurlijk gigantisch kelderde. Mijn bedrijf levert diensten rondom evenementen, festivals, (bedrijfs)feesten, bruiloften en partijen: (horeca)personeel en met medewerking van collega-bedrijven ook tenten en ander materiaal. Af en toe krijg ik nog een opdracht, helaas niet genoeg om van te leven. Ik zie nog niet snel herstel, gezien de maatregelen van de regering en het RIVM, vandaar mijn oproep voor werk. Ik heb een groot netwerk en velen kennen mij en ik hoop gewoon dat er een fijne baan voor me is, die ik toch kan combineren met de opdrachten voor mijn bedrijf, zodat ik het bedrijf toch niet helemaal hoef te sluiten.’

Velen zitten nu zonder werk

Vossenberg Events & Horecasupport bood vóór de crisis regelmatig werk aan zo’n tachtig mensen in de horeca, deze zitten nu zonder werk thuis. John: ‘Ja, dat vind ik verschrikkelijk. Ik had nog wel enkele cateringopdrachten, maar nu er niet meer dan zes personen mogen samenkomen, zijn ook die opdrachten geannuleerd.’

Als we vragen wat John voor competenties heeft en wat hij voor werk zoekt, zegt hij: ‘Eigenlijk kom ik uit het transport, maar mijn hart ligt in de horeca. Ik wil alles doen op horecagebied: ondersteunen, meedenken, organiseren, planning, magazijn, kantine en ook het werken met kinderen vind ik geweldig leuk.  Al 30 jaar ben ik verbonden aan de kindervakantieweek in Mierlo-Hout. Ik begeleid de Sinterklaasintocht, heb werkzaamheden gedaan voor de fanfare, scouting, volleybalvereniging en noem maar op. Een sociaal netwerk is heel belangrijk. Ze kennen me, waar ik ook kom.’

Vandaar je oproepje op Facebook? ‘Nee, eigenlijk niet. Er werd gesuggereerd dat ik zou stoppen met mijn bedrijf, omdat ik op zoek ben naar werk, maar dat wilde ik even ontkrachten. Want mijn bedrijf wil ik, ondanks dat ik weer in loondienst ga werken, toch blijven aanhouden.’

Wie een leuke job heeft voor John kan hem mailen: Info@vossenbergevents.nl

Foto van John in De Geseldonk waar hij ook heel goed de weg weet.

Foto: Anja Donkers

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Anja Donkers

Anja Donkers Team Ditisonzewijk.nl Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *