• EOD onderzoekt verdacht pakket bij Cacaofabriek

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie onderzocht maandagmiddag op de parkeerplaats van de Cacaofabriek in Helmond een verdacht pakket met een mogelijk explosief. Het bleek loos alarm. De politie had het terrein afgezet zodat de EOD het verdacht pakket kon onderzoeken. Het ging om vier rode bussen die met een koperen draadje aan elkaar vastgemaakt waren.

De politie, brandweer en ambulance waren door de bedrijfsleiding van de Cacaofabriek gewaarschuwd. De busjes werden bij toeval ontdekt tegen twee uur door een explosievenexpert van de politie. Die was daar voor een andere afspraak. De EOD was om half vier ter plaatse om onderzoek te doen naar het vreemde pakket op de parkeerplaats. Het terrein was afgezet en mensen die eerder op het terras zaten, moesten binnen afwachten. Toen eenmaal bleek dat het niet om een explosief ging, mochten de mensen weer naar buiten. Rond vier uur hebben de hulpdiensten het terrein weer verlaten en konden bezoekers van het cultureel centrum weer naar hun auto’s.

Volgens directeur Jochem Otten van de Cacaofabriek is het goed dat personeel het direct serieus heeft genomen. Dat bevestigde de Explosieve Opruimingsdienst Defensie.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *